Oscar Kneppers

Booking request

Oscar Kneppers

Oscar Kneppers

fotografie: Sietske Raaijmakers www.siets.nl

Rockstart oprichter Oscar Kneppers is succesvol serial entrepreneur en een gevierd internet uitgever. Sinds 1998 heeft hij verschillende cross-media merken opgezet die gericht zijn op nieuwe media, innovatie en technologie. Nadat hij zijn mediabedrijven verkocht (Emerce in 2001 en Bright in 2008) zette hij Rockstart op in 2011.

Rockstart, ‘The Global Startup Machine’, helpt startups meer succesvol te zijn door ze in de eerste 1000 dagen te begeleiden. Dit doen ze door startups te helpen met funding, door mentoren aan ze te koppelen Rockstart (Accelerator en Rockstart Impact), door een levendige startup community, door kantoorruimte aan te bieden (Rockstart Spaces) en door startup events op te zetten (Rockstart Answers) in meer dan 25 steden door heel Europa.

Rockstart heeft inmiddels 88 startups succesvol geholpen in 9 programma’s: tot nu toe zijn er 5 programma’s geweest in het web & mobile domein, 3 in de smart energy industrie and 1 programma in digital health. Meer dan 76% van de Rockstart Alumni heeft funding opgehaald (meer dan €35 miljoen in totaal!) van binnenlandse en buitenlandse angels en venture capital investeerders.

Oscar begon zijn carriere in 1991 bij uitgever IDG waar hij MacWorld uitgaf en het eerste Nederlandse internet magazine ‘Net Magazine’ (1994) opzette. Daarnaast lanceerde hij het succesvolle online tech-channel Webwereld (1995).

In 1998 zette hij zijn eerste bedrijf op: Emerce, een magazine en website over e-business, marketing en technologie. Emerce wordt nog steeds beschouwd als het meest prominente Internet- en e-commerce merk van Nederland. Hij verkocht Emerce in 2001. In 2005 lanceerde hij Bright, een cross-media titel voor digital lifestyle, creative design en innovatieve technologie. In december 2007 lanceerde hij Bright.TV, een online video kanaal op het gebied an Tech, Style en Design. In 2008 verkocht Oscar Bright aan uitgever NDC|VBK.

Oscar’s bedrijven hebben verschillende awards gewonnen: in 2006 won Bright een Dutch Bloggie voor de beste starter. In 2007 verdiende Oscar de titel ‘Meest innovatieve uitgever’ bij het Nationale uitgeverscongres. Rockstart kreeg de award voor Beste Investeerder bij Dutch Startup Awards van 2012 en 2013.

Oscar komt uit een grote familie, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is een gelicenceerd Kundalini Yoga Leraar, enthousiast hardloper en best wel een goede kok!

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.