Pepijn Kip

Booking request

Pepijn Kip

Pepijn Kip

Pepijn Kip spreker

Pepijn (1993) laat je met een nieuwe blik naar de wereld kijken. Hij is ondernemer, technologie expert en dichter, met een achtergrond in psychologie en filosofie. Dit zorgt voor verrassende perspectieven. Zo bedacht hij ooit het experiment om met sneeuwkanonnen ultrafijnstof op Schiphol af te vangen. Dit onderzoek ontving landelijke aandacht. Of hij laat je zien wat zelfrijdende auto’s van een zwerm vogels kunnen leren.

Jarenlang adviseerde hij het bedrijfsleven op het gebied van innovatie en nieuwe technologie en werkte voor onder andere NRC, IKEA, Schiphol, Vattenfall en Louwman Group. De laatste drie jaar legde hij zich toe op expertise rondom kunstmatige intelligentie (AI) bij een prototyping studio.

Pepijn spreekt over onze relatie met nieuwe technologie. Met humor, herkenbaarheid en verfrissing legt hij paradoxen bloot en zet zijn publiek aan het denken. Centraal staat altijd de mens en menselijkheid. Hij gelooft dat begrip van nieuwe technologie, hoe complex ook, begint bij beter begrip van onszelf.

Een aantal van zijn lezingen:

Toekomst schrijven met AI

Technologie helpt ons al eeuwen de wereld naar onze hand te zetten. Denk aan vuur maken, het schrift of vliegtuigen. Technologie helpt ons dromen en ambities te verwezenlijken – geschiedenis te schrijven. Met nieuwe technologie, zoals AI, is dat niet anders. Maar wat streven we, anno 2023, eigenlijk na? Welke toekomst willen we schrijven? En hoe zorgen we ervoor dat technologie menselijkheid dient, en niet andersom?

Future proofing vanuit zelfbewustzijn

Niemand kan in de toekomst kijken. Toch weten we wel zeker dat er veel gaat veranderen.
Technologie is een drijvende kracht van deze veranderingen; er is veel focus op de technologische toepassingen van de toekomst. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste menselijke vaardigheden van de toekomst? Hoe breng je jezelf vaardigheden bij die nu, over 5 en 25 jaar relevant zijn? Dit zijn cruciale vragen in een eeuw waarin zelfbewustzijn en zingeving sneller evolueert dan ooit te tevoren.


Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.