Quinten Selhorst

Booking request

Quinten Selhorst

Quinten Selhorst

Quinten Selhorst spreker

Quinten Selhorst is oprichter en voormalig CEO van felyx, één van Nederlands bekendste startups. In de afgelopen zeven jaar wist hij een idee uit te bouwen tot een bedrijf dat miljoenen per jaar omzet, honderden medewerkers in dienst heeft en internationaal actief is.

Felyx is gebouwd vanuit een aantal principes: Technologie en Data en Analytics vormen samen met duurzaamheid en Quality Control de ruggengraad van het bedrijf. Een belangrijke drijfveer voor Quinten is het maken van een positieve impact op de wereld.

In 2015 kwamen Quinten en zijn co-founder Maarten Poot op het idee van felix: Waarom bestaat er al wel carsharing, maar is er geen soortgelijk concept met brommertjes? Ze zien veel voordelen: gratis parkeren, om eventuele files heen kunnen rijden, in tegenstelling tot e-bikes kan je er met twee personen op en de voertuigen zijn compacter dan auto’s wat de druk op de openbare ruimte verkleint, zeker als de voertuigen gedeeld worden. Nadat ze in 2016 in stealth mode begonnen, betraden ze in 2017 als eerste partij in de Benelux de markt met 108 gedeelde elektrische scooters in Amsterdam.

Quinten Selhorst spreker

Tijdens zijn 7 jaar als CEO van felyx, heeft Quinten vaak het verschil moeten maken in een hypercompetitieve markt. Zowel in de eerste fase, vanaf het binnenhalen van de eerste angel investments, als in latere fasen toen hij in korte tijd snel moest schalen om de concurrentie voor te blijven en toen hij de internationale expansie van het bedrijf begeleidde. Zo acquireerde hij tijdens deze periode een internationale concurrent uit België, liep hij tegen culturele uitdagingen aan met een workforce die bestond uit 26 nationaliteiten en werd hij begin 2021 geconfronteerd met een andere wind op de kapitaalmarkten, waarbij tech bedrijven hard geraakt werden en de focus van groei naar winstgevendheid verschoof.

Tijdens deze reis moest Quinten zichzelf steeds opnieuw uitvinden om als leider van de organisatie te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld werden aan de rol van CEO. Het is een enorm leerzaam en persoonlijk verrijkend traject geweest, maar trok ook een wissel op zijn persoonlijke leven. Hoe vind je de juiste balans tussen werk dat altijd maar doorgaat, de druk die daarmee gepaard gaat en de druk die ontstaat op je privé leven en je gezondheid?

Recentelijk heeft Quinten besloten om een stap terug te doen als CEO en executive board member om als Advisory Board member en grootaandeelhouder aan te blijven bij felyx. Felyx is nu in een andere, stabiele fase, waarbij snelle groei is ingeruild voor optimalisatie van het businessmodel. Na 7 jaar geniet Quinten van wat meer vrije tijd en zet hij zijn kennis en ervaring in door anderen te helpen met organisatievraagstukken – tot het moment dat hij weer een nieuwe onderneming zal starten.

Quinten spreekt onder andere over:

– Een bedrijf bouwen in het huidige digitale tijdperk: Hoe bouw en schaal je een bedrijf op basis van een sterk technologie-fundament en data-analyse?
– Hoe zorg je voor throughput en snelle besluitvorming in een scale-up.
– Wat is er nodig om een echt duurzaam bedrijf met meetbare impact op te bouwen?
– Hoe kom je van een idee naar een miljoenenbedrijf in 7 jaar tijd?
Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.