Rachelle van der Linden

Booking request

Rachelle van der Linden

Rachelle van der Linden

Rachelle van der Linden

Rachelle van der Linden is gespecialiseerd in het oprichten van nieuwe, klantgedreven game changers in bestaande industrieën. Waar veel gevestigde bedrijven moeite hebben met verandering, weet zij steeds de bestaande conventies te doorbreken en succesvolle nieuwe bedrijven en game changers in de markt te zetten. Ze heeft inmiddels een aantal successen op haar naam staan in verschillende industrieën zoals bijvoorbeeld de bankwereld, de energiemarkt en de food-industrie.

Rachelle is (mede-)oprichter van KNAB, een bank die zij in 2012 samen met Rene Frijters bedacht en opgezet heeft (onderdeel van AEGON). “Want waarom is er geen bank die gewoon de tools en kennis teruggeeft aan klanten, zodat zij zelf de beste beslissingen kunnen nemen over hun geld?” Knab is een retailbank die samen met de klanten is opgezet met een ander business model: verdienen aan services in plaats van aan producten; baanbrekend in deze markt.

Naast het doorbreken van conventies in de bankenwereld heeft Rachelle ook game changers bedacht en opgezet voor andere branches. Zo bedacht ze in 2005 EnergieDirect als antwoord op de opengaande energiemarkt voor Essent. “Want waarom zouden klanten kiezen voor een toegevoegde waarde propositie (van Essent) als stroom gewoon stroom is?”

Voor Deli XL heeft ze het inspiratieplatform Foodreporter en de transparante marktplaats Vers247 in de markt gezet. “Want als we de intransparantie binnen de keten (nog) niet kunnen doorbreken maar de markt wel transparanter wordt, zijn we in de positie om onze eigen game changer te ontwikkelen.”

Als interim directeur van de unieke samenwerking tussen de publieke en commerciële omroepen NLziet (TV kijken zonder reclame) snapt ze ook de ins en outs van de gevestigde mediawereld. “Hoe moeilijk is het om zendergroepen in een volledig klantgedreven model te laten samenwerken, waar zenden niet meer leading is maar de klant bepaalt wanneer hij welk programma wil zien”

Rachelle begeleidt de top van verschillende organisaties door middel van workshops, inspiratiesessies en lezingen. Door haar unieke ervaring met de game-changers die ze opzette binnen een corporate omgeving kent ze de do’s en don’ts van corporate innovatie en heeft ze een heldere visie op vragen als “Wat zijn de spelregels van de gevestigde orde als ze echt willen innoveren? En wat zijn de valkuilen?”

Ze laat zien hoe organisaties hun rol kunnen pakken binnen de netwerkeconomie en is tijdens seminars, congressen en in workshops in staat om gepassioneerd de zaal te bereiken met haar visie, haar learnings en haar verhalen. Hierbij maakt ze veelvuldig gebruik van het Kleur bekennen model dat zij ontwikkelde en haar ervaring op het gebied van duurzaam vernieuwen en groeien vanuit je kern.

Op 14 november 2019 is haar boek Kleur bekennen uitgekomen, dat zij samen met Marco Derksen schreef.

Rachelle is lid van de Raad van Commissarissen van De Jaarbeurs en van Albron.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.