Rick Pastoor

Rick speaks Engels, Nederlands

Topics: App Development, Development, Lifehacking

Services: Keynote

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Rick Pastoor

Rick Pastoor

Rick Pastoor spreker

Rick Pastoor is expert op het gebied van slim werken en schrijver van het boek GRIP, waarvan inmiddels meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht. Het boek verscheen inmiddels in 8 talen. Sinds 2020 werkt hij met zijn startup Rise aan een radicaal slimmere agenda die je helpt je tijd automatisch effectiever in te richten.

Rick is al sinds zijn 9e actief op het internet, hij leerde zichzelf programmeren door broncode van websites uit te printen en over te typen. Tijdens zijn studie informatica startte hij een internetbureau, om na 6,5 jaar van daaruit als één van de eerste medewerkers bij Blendle te starten. Bij de journalistieke startup leidde hij het productteam door de ontwikkeling van kleine startup naar volwassen onderneming, terwijl hij ondertussen zijn boek GRIP schreef.

In de coronaperiode was Rick onderdeel van het alom geprezen team van externe ontwikkelaars die de CoronaMelder app uit de grond stampte. Rick’s missie om mensen te helpen meer uit hun tijd te halen kreeg daarna een vervolg met Rise: de startup haalde in 2021 een miljoeneninvestering op van investeerders uit Silicon Valley (waaronder de oud-CEO van Slack) en timmert inmiddels met een team van 7 hard aan de weg.

Vanuit de praktijk spreekt Rick over het bouwen van succesvolle producten én het inrichten van een snelgroeiend bedrijf. Daarnaast spreekt hij graag over persoonlijke productiviteit – volgens Rick: “alles begint en eindigt met het op orde hebben van je eigen systeem”.

Rick spreekt graag over zijn ervaringen in startups en over het bouwen van innovatieve digitale producten. Hij deelt ook graag zijn inzichten over persoonlijke productiviteit en een slimmere werkweek met een combinatie van GRIP en digitale tools. Altijd een combinatie van concrete, direct toepasbare tips en motiverend verhaal om op een houdbare manier meer uit je tijd te halen.

Rick Pastoor spreker


Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.