Rick Pastoor

Booking request

Rick Pastoor

Rick Pastoor

Rick Pastoor Blendle

Rick Pastoor is expert op het gebied van slim werken en schrijver van het boek Grip. Eerder was hij Hoofd Product bij Blendle, waar hij verantwoordelijk was voor de productontwikkeling.

Rick is al sinds zijn 9e actief op het internet, hij leerde zichzelf programmeren door broncode van websites van dat moment uit te printen en over te typen.Tijdens zijn studie informatica startte hij zijn eigen onderneming, om na 6,5 jaar van daaruit als één van de eerste medewerkers bij Blendle te starten. Bij Blendle heeft hij niet alleen de ontwikkeling van een kleine startup naar een volwassen onderneming meegemaakt, hij werd al vroeg betrokken bij het inrichten en vormen van de processen van het bedrijf tot waar het nu is: één van de meest succesvolle en bekende startups in Nederland.

Het geheim van slim werken
Eind 2018 kwam zijn boek Grip uit. Rick kreeg nogal eens vragen over hoe je efficiënt kan werken zodat je meer gedaan krijgt (of meer tijd overhoudt voor Netflix). Of hoe je in je drukke werkweek houvast en overzicht houdt. Meer grip krijgt dus. GRIP legt je stap voor stap uit hoe je slimmer werkt voor meer rust en ruimte in je hoofd.

Vanuit de praktijk spreekt Rick over het bouwen van succesvolle producten én het inrichten van een snelgroeiend bedrijf. Daarnaast spreekt hij graag over persoonlijke productiviteit – volgens Rick: “alles begint en eindigt met het op orde hebben van je eigen systeem”.

Rick Pastoor Blendle

Een aantal voorbeelden van zijn lezingen:

GRIP – Effectief werken
In een lezing neemt Rick je mee door de hoofdstukken van zijn boek. Hoe richt je je dagelijkse werkzaamheden zo in dat je effectief bezig bent en alles gedaan krijgt binnen de tijd die je hebt, zonder dat je privéleven daar onder lijdt? Hoe richt je je agenda in, hoe ga je om met de steeds groter wordende druk door email en telefoon? En hoe kan je het beste uit jezelf blijven halen? Na deze lezing heb je ideeën opgedaan en krijg je zin en energie om ermee aan de slag te gaan.

Een effectieve organisatie
Blendle is in korte tijd gegroeid van twee founders met een idee, naar een geoliede machine van in totaal een kleine 80 mensen (op dit moment). Alle teams werken met Scrum, maar er miste nog een onderdeel om meer structuur aan te brengen tussen de teams: OKR’s (Objectives and Key Results). Een systeem, populair gemaakt door Google, om autonomie en creativiteit te bevorderen, zonder ingewikkelde meetings en afspraken.

Hoe richt je je bedrijf zo in dat alle neuzen dezelfde kant op staan? Hoe zorg je dat iedereen op zijn eigen vlak het meest effectief kan opereren terwijl ze toch op de hoogte zijn van wat de rest van de organisatie doet? Kunnen OKR’s je helpen om meer structuur en richting aan te brengen aan je bedrijf of afdeling? Rick legt zowel het systeem uit als de implementatie in de praktijk.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.