Robert Gaal

Booking request

Robert Gaal

Robert Gaal

Robert Gaal

Robert Gaal is een Nederlandse ondernemer en hacker vanaf zijn tiende jaar. Na de middelbare school besloot hij een formele opleiding over te slaan en een startup te beginnen. Binnen 3 jaar werd hij door het Amerikaanse blad BusinessWeek uitgeroepen tot Europe’s Top Young Entrepreneur.

Hij is medeoprichter van Wakoopa, een digitaal onderzoek bedrijf uit Amsterdam dat werd gekocht door market research reus GfK. Hij richtte mobile provider Karma op in New York, met als investeerders onder andere TechStars en DFJ.

Hierna werkte hij in Mountain View bij Google als product manager, waar hij onder andere de lancering van material design en Alphabet meemaakte. Hier was hij betrokken bij meerdere product lanceringen omtrend het vinden van een nieuwe baan of nieuwe werknemers met behulp van Google. Na managing director te zijn geweest van Google-hub TQ in Amsterdam, begon hij een nieuwe startup genaamd Quest. Quest bouwde een platform voor professioneel advies op basis van audio.

Achter de schermen heeft hij ook meegewerkt aan het lanceren van Foursquare in Amsterdam (haar eerste stad buiten de VS) en was hij columnist for Het Financieele Dagblad.

Als ondernemer, CEO, en product manager wordt hij beschouwd als één van de weinige experts op het bouwen van nieuwe producten op zowel Google-schaal als bij een startup. Daarbij hanteerde hij verschillende unieke methodes om het juiste product voor de juiste doelgroep op het juiste moment te lanceren. Ook heeft hij uitgebreide ervaringen om te delen op het gebied van management en leiderschap in zowel beginnende als gevorderde teams.

Hij was één van de eerste investeerders in startups zoals Revue (gekocht door Twitter), Framer, en Polarsteps. Als angel investor heeft hij een unieke blik op hoe nieuwe markten kunnen worden geopend door kleine gedreven teams. Hij is tevens betrokken bij Atomico, het investeringsfonds van de oprichters van Skype, als lid van hun angel programma.

Robert spreekt gepassioneerd over innovaties in technologie, met een focus op het bouwen van een product en user experience die een echte meetbare impact heeft. Hij presenteerde eerder op evenementen zoals South by Southwest (SXSW) en The Next Web Conference, en gaf gastlessen bij Princeton, Columbia, en de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer over Robert op zijn website of bekijk zijn presentatie over Karma op op CNBC:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.