Robert Gaal

Booking request

Robert Gaal

Robert Gaal

Robert Gaal

Robert Gaal is een Nederlandse ondernemer en hacker vanaf zijn tiende jaar. Na de middelbare school besloot hij een formele opleiding over te slaan en een startup te beginnen. Binnen 3 jaar werd hij door het Amerikaanse blad BusinessWeek uitgeroepen tot Europe’s Top Young Entrepreneur.

Robert is oprichter van Versed, een startup die het mogelijk maakt voor iedereen om een video game te maken met behulp van AI. Alleen door een verhaal te schrijven is het met Versed mogelijk een complete 3D wereld te bouwen met unieke personages en locaties. Onder andere Google en teamleden van Spotify en Unity investeren in Versed.

Bekijk zijn presentatie over Versed op Slush:

Hij is mede-oprichter van Wakoopa, een digitaal onderzoeksbedrijf uit Amsterdam dat werd gekocht door market research reus GfK. Hij richtte tevens mobile provider Karma op in New York.

Vervolgens werkte hij in Mountain View bij Google als product manager, waar hij onder andere betrokken was bij nieuwe toepassingen op het gebied van machine learning en AI.

Na managing director te zijn geweest van Google-hub TQ in Amsterdam, begon hij een nieuw professioneel sociaal netwerk genaamd Quest. Quest was onderdeel van de prestigieuze incubator Y Combinator, waar ook Stripe en Airbnb toe behoorden.

Achter de schermen heeft hij meegewerkt aan het lanceren van Foursquare in Amsterdam (haar eerste stad buiten de VS) en was hij columnist for Het Financieele Dagblad.

Als ondernemer, CEO en product manager wordt hij beschouwd als één van de weinige experts op het bouwen van nieuwe AI producten op zowel Google-schaal als bij een startup. In de laatste 15 jaar gebruikte hij unieke methodes om met behulp van kunstmatige intelligentie het juiste product voor de juiste doelgroep op het juiste moment te lanceren. Ook heeft hij uitgebreide ervaringen om te delen op het gebied van management en leiderschap in zowel beginnende als gevorderde teams.

Hij was één van de eerste investeerders in startups zoals Revue (gekocht door Twitter), Framer, en Polarsteps. Als angel-investor heeft hij een unieke blik op hoe nieuwe markten kunnen worden geopend door kleine, gedreven teams. Hij is tevens betrokken bij Atomico, het investeringsfonds van de oprichters van Skype, als lid van hun angel programma.

Robert spreekt gepassioneerd over innovaties in technologie, kunstmatige intelligentie en product management met een meetbare impact. Hij presenteerde eerder op evenementen zoals South by Southwest (SXSW), Slush en The Next Web Conference en gaf gastlessen bij Princeton, Columbia, en de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer over Robert op zijn website.


Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.