Robert Gaal

Booking request

Robert Gaal

Robert Gaal

Robert Gaal

Robert Gaal is een Nederlandse ondernemer en hacker vanaf zijn tiende jaar. Na de middelbare school besloot hij een formele opleiding over te slaan en in plaats daarvan zich in web development en design te verdiepen. Binnen 3 jaar werd hij door het Amerikaanse blad BusinessWeek uitgeroepen tot Europe’s Top Young Entrepreneur.

Hij is medeoprichter van Wakoopa, een digitaal onderzoek bedrijf uit Amsterdam dat werd gekocht door market research reus GfK. Hij richtte mobile provider Karma op in New York, met als investeerders onder andere TechStars en DFJ.

Hierna werkte hij in Mountain View bij Google als product manager, waar hij onder andere de lancering van material design en Alphabet meemaakte. Hier was hij betrokken bij meerdere product lanceringen waaronder Google for Jobs en Hire by Google. Na managing director te zijn geweest van Google-hub TQ in Amsterdam, is hij nu oprichter van Cooper. Cooper bouwt een professioneel netwerk gebaseerd op vertrouwen dat helpt met het maken van betekenisvolle introducties.

Achter de schermen heeft hij ook meegewerkt aan het lanceren van Foursquare in Amsterdam (haar eerste stad buiten de VS) en was hij columnist for Het Financieele Dagblad.

Als consument en ontwikkelaar van cloud services wordt hij beschouwd als één van de weinige experts op praktisch gebruik van cloud computing. Ook heeft hij uitgebreide kennis over het managen en lanceren van zowel hardware als software producten. Als co-founder, CEO, en product manager kan hij ervaringen delen over het leiden van teams op zowel Google- als startup-schaal.

Robert spreekt gepassioneerd over innovaties in technologie, met een focus op product management, startup methodes, en leiderschap. Hij presenteerde en modereerde op SXSW, The Next Web, Product Camp, en vele andere conferenties.

Robert Gaal legt Karma uit op CNBC:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.