Ruben Nieuwenhuis

Ruben speaks Engels, Nederlands

Topics: Development, Educatie, Inclusie

Services: Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Ruben Nieuwenhuis

Ruben Nieuwenhuis

Ruben Nieuwenhuis

Ruben Nieuwenhuis is directeur van TechConnect, een initiatief van Amsterdam Economic Board, Booking.com, Rabobank, TomTom en het opleidingsfonds CA-ICT. TechConnect houdt zich bezig met het opleiden van tech talent in de metropoolregio Amsterdam.

Niet alleen komen er de komende tijd heel veel vacatures in tech, de tech-industrie moet ook diverser. Code die geschreven wordt door een divers team is kwalitatief beter en organisaties hebben er voordeel bij als hun programmeurs net zo divers zijn als hun klanten. Door voortschrijdende groei en ontwikkeling van nieuwe technologieën veranderen economie en arbeidsmarkt in rap tempo. De impact daarvan op organisatie, mens en maatschappij wordt groter. Digitalisering doet steeds verder zijn intrede in traditionele beroepen, of in beroepen die niet direct als ‘tech’ worden bestempeld. Steeds meer gaat ‘tech’ door sectoren en opleidingsniveaus heen. Iedereen krijgt ermee te maken. Iedereen is nodig om deze techbanen in te vullen.

TechConnect wil de kansengelijkheid en diversiteit op de tech-arbeidsmarkt vergroten en heeft als doel 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen op te leiden voor deze markt.

“Als we het erover eens zijn dat kunstmatige intelligentie over twintig jaar onze ouderen gaat verzorgen, willen we dan dat deze geprogrammeerd is door een blanke puber uit de VS?”.
— Melinda Gates

Naast zijn rol bij TechConnect is Ruben honorary board member bij Codam, non-executive board member bij Growth Tribe Academy en voorzitter van de International Advisory Board van de Metropoolregio Amsterdam. Eerder was Ruben directeur van StartupAmsterdam en hij was mede-oprichter van Stichting CodeUur.

Ruben spreekt over het belang van diversiteit in tech en vooral hoe we tech van iedereen kunnen maken. Als directeur van TechConnect en voormalig private lead StartupAmsterdam weet hij hoe groot de talent behoefte is bij startups, scale-ups en tech teams. Met het programma TechConnect is hij dagelijks bezig met concrete initiatieven om ondervertegenwoordigde groepen te enthousiasmeren en activeren naar tech opleidingen en banen. Met persoonlijke anekdotes maakt hij duidelijk wat de obstakels zijn, welke bias er leeft onder de betrokkenen en hoe eenieder een rol kan spelen.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.