Sander Duivestein

Booking request

Sander Duivestein

Sander Duivestein

SanderDuivestein

Sander Duivestein is onderzoeker, auteur en spreker over de impact van nieuwe technologie op mensen, bedrijven en onze maatschappij sinds 2005. In oktober 2021 schreef hij het boek Echt Nep – Spelen met de realiteit in tijden van ChatGPT, deepfakes en de metaverse. Een boek dat duidelijk maakt dat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie net zo fundamenteel is als de creatie van de microprocessor, de personal computer, het internet en de mobiele telefoon.

De manier waarop we gewend zijn dingen te doen zal door kunstmatige intelligentie volledig veranderen. De manier waarop we werken, leren, spelen, reizen, gezondheidszorg krijgen en met elkaar communiceren gaat volledig op zijn kop. Hele industrieën zullen zich eromheen heroriënteren. Aan het eind van dit decennium zijn er nog slechts twee typen bedrijven: bedrijven die gebruik maken van AI en bedrijven die failliet gaan.

Sander is werkzaam voor het VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti. Hij is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur en columnist over de impact van digitale technologie op mensen, bedrijven en onze maatschappij. Ook is hij een veelgevraagde gast in diverse radio- en televisieprogramma’s.

6 november 2023, Podcast: AI, complete ramp of goede vriend?

5 november 2023, Hart van Nederland, Israëlische raketten voor Urk

5 juni 2023, Podcast BNR: Hoe onderscheid je echt van nep in de wereld van AI endeepfakes en moet dat eigenlijk?,

3 juni 2023, Opinieartikel Parool, Hoe gevaarlijk is een chatbot als ‘digitaal vriendje?

Uit naam van VINT schreef hij in de afgelopen jaren meerdere boeken en rapporten over onder andere het Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud Computing en de economische crisis.

De synthetische generatie
Sander schreef samen met Menno van Doorn en Thijs Pepping het Sogeti rapport over de synthetische generatie, Dit is de generatie die is opgegroeid in een tijdperk dat internet altijd aanwezig is. Wat doet al deze nieuwe media met hun gedrag? Wat betekent het om in een tijd te leven waarbij echt en nep dwars door elkaar heen lopen?

Echt Nep
In Oktober 2021 kwam het boek Echt Nep uit, geschreven door Sander Duivestein, Menno van Doorn en Thijs Pepping. Dankzij de corona-pandemie zijn we versneld vooruit in de toekomst terecht gekomen. In het boek Echt Nep wordt uitgelegd wat deze nieuwe spelregels zijn en wat hiervan de impact is op onze economie en maatschappij.

De presentaties van Sander Duivestein kenmerken zich door het hoge visuele karakter. In korte tijd krijgt het toekijkend publiek veel beelden te verwerken. Met trends, business cases, korte fragmenten, prikkelende uitspraken en veel humor neemt Sander de kijker mee richting de toekomst. Zijn presentaties zijn altijd actueel en op maat gemaakt. Sander schuwt de discussie niet. Hij inspireert, daagt uit en zet de toeschouwer aan tot nadenken.

Sander presenteerde onlangs tijdens een door Robeco georganiseerd seminar. Zijn interactieve manier van presenteren (met veel gebruik van plaatjes, filmpjes, etc.) maakt spelenderwijs zijn visie op de digitale toekomst duidelijk. Zijn presentatie is inspirerend van begin tot eind en mengt humoristische anekdotes met serieuze adviezen en een duidelijke boodschap: omarm de digitale wereld. Sander is als spreker een absolute aanwinst en in de toekomst maken we graag opnieuw van zijn diensten gebruik.
Jack Neele, Robeco,

Sander heeft in april op ons seminar voor inkopers zijn toekomstvisie weergegeven. In de voorbereidingsfase is het prettig samenwerken. Sander staat open voor discussie en voelt snel aan waar het verhaal aan moet voldoen. Zijn presentatie is een juiste mix van plaatjes, filmpjes en gesproken woord. Kortom, een geslaagd event! Zal Sander zeker vaker als spreker uitnodigen.
Eric Goosen, KPN

Sander Duivestein bij het ondernemers college van Baker Tilly Berk:
Hoe overleef je als organisatie het Digitale Tijdperk?

Sander Duivestein bij SMC 050: De Toekomst van AI

Sander Duivestein:

Keynote presentation at the Sogeti event: “The Pursuit of Digital Happiness”.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.