Sander Veenhof

Booking request

Sander Veenhof

Sander Veenhof

Sander Veenhof

Sander Veenhof studeerde af als bedrijfsinformaticus aan de VU en volgde daarna een opleiding aan de Gerrit Rietveld kunstacademie. Als zelfstandige realiseert hij in opdracht of op eigen initiatief projecten waarin hij zijn technische intuïtie en expertise combineert met een voorliefde voor toepassingmogelijkheden die nog onbekend zijn. Met name op het gebied van augmented reality is hij een pionier. Met een AR guerilla expositie in het MoMA museum in 2010 begon zijn hands-on verkening van de onbegrensde mogelijkheden van augmented reality. Zijn recente projecten zijn te bekijken op de Microsoft Hololens, zoals de mixed reality productie die hij in samenwerking met de VPRO presenteerde op de Dutch Design Week. De hardware-ontwikkelingen volgt hij op de voet, maar vooral vanuit een nieuwsgierigheid naar de vraag hoe augmented reality impact zal hebben op de wereld om ons heen en onszelf.

Sander Veenhof

Om vat te krijgen op die toekomst ontwikkelt Veenhof speculatieve projecten waarin alvast in het nu te ervaren is wat ons nog te wachten staat. Met als thema “Be Your Own Robot” verkent hij momenteel wat de consequenties zullen zijn als mensen permanent augmented reality brillen of contactlenzen gaan dragen, en daarmee als robot door het leven gaan. Het bedrijfsleven is daar al vertrouwd mee, maar waar gaan we in ons dagelijkse leven mee te maken krijgen? Door toekomstfictie te vertalen naar prototypes die hands-on te ervaren zijn, ontstaat beter zicht op nieuwe kansen maar ook eventuele problemen die zich kunnen gaan aandienen.

Sander Veenhof Hololens

Door zijn lezingen op te bouwen als wisselwerking tussen eigen projecten en actuele ontwikkelingen, onstaat een verhaal met een uniek en eigen perspectief. Innovatief, playfull, verrassend, innovatief en inspirerend zijn trefwoorden die van toepassing zijn op de projecten van Sander Veenhof, en dat geldt ook voor zijn lezingen. Afgestemd op de gelegenheid of evenement kan hij op diverse manieren een lezing of workshop over augmented reality verzorgen. Met als insteek de actuele of toekomstige toepassingsmogelijkheden, de sociaal maatschappelijke ontwikkelingen, de praktische aspecten of een verhaal waarin het verschil met virtual reality centraal staat.

Sander Veenhof bij het Sogeti Symposium 9 juni 2015:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.