Sander Veenhof

Booking request

Sander Veenhof

Sander Veenhof

Sander Veenhof spreker

Wanneer gaat Augmented Reality écht een rol in ons leven spelen? Die vraag beantwoord creative technologist Sander Veenhof al sinds 2010 toen hij gefascineerd raakte door AR. Dat je jezelf en de wereld om je heen kunt aanpassen, dat gaat maatschappelijk gezien gevolgen hebben. Maar wat betekent het voor ons als individu? Dat is de insteek die Veenhof hanteert in z’n hands-on toekomstonderzoek.

Het “XR” domein staat momenteel volop in de belangstelling sinds de aankondiging van de nieuwe Apple Vision Pro bril. Een mooi apparaat voor thuis. Maar wat als straks iedereen altijd en overal zo’n bril op zet? Als voorverkenning op dat soort vragen wandelt Veenhof geregeld rond als proefkonijn in z’n zelf gemaakte AR toekomstscenario’s. Hij loopt daarbij alvast tegen toekomstige mogelijkheden en problemen aan, die hij vervolgens creatief oplost. Vanwege zijn studie informatica beschikt hij over de benodigde technische skills. Die combineert hij met een opmerkelijke fantasie en een sterke neiging om niet de gebaande paden te volgen. De oorsprong daarvan is een opleiding ‘instabiele media’ op de Gerrit Rietveld academie waar hij nu zelf het vak ‘augmented realities’ doceert.

Sander Veenhof spreker

Met een al jaren voortdurende stroom aan wonderlijke experimenten en creaties heeft hij flink wat materiaal om over te vertellen. Elke denkbare vorm van AR heeft hij verkend. Geografisch georiënteerde augmented reality, storytelling toepassingen, commerciële AR, Snapchat filters, digitale mode, bodytracking en momenteel de combinatie van AR en AI waar veel staat te gebeuren.

Sander Veenhof spreker Augmented Reality

Op basis van een rode draad die hij in overleg afstemt, komt hij met een uniek eigen, eigenzinnig, en verrassend verhaal waarbij hij registraties van eigen successen en mislukkingen mixt met actuele en toekomstige ontwikkelingen. Dat levert een verrassend en invoelbaar inkijkje op in ons leven in de toekomstige smartcity of the metaverse. Maar naast Mixed Reality als hoofdonderwerp hebben zijn lezingen ook een diepere laag. Zijn bevlogenheid en zijn innovatieve aanpak geven het motiverende en inspirerende signaal af dat elk probleem de gelegenheid biedt om een wonderlijke oplossing te ontdekken.

Sander Veenhof spreker

Innovatief, playfull, verrassend en inspirerend zijn trefwoorden die van toepassing zijn op de projecten van Sander Veenhof, en dat geldt ook voor zijn talks. Voor uiteenlopende gelegenheden geeft hij lezingen en verzorgt hij gastlessen en workshops. Of soms een combinatie daarvan. Zoals een lezing waarbij toehoorders via AR tijdens een intermezzo even met elkaar interacteren. Ideaal voor congressen, company meeting of team uitjes.

Smile! You’re on augmented camera

Bij de bushalte met een AR bril op:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.