Sidney Vollmer

Booking request

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer (1983) is schrijver en creatief strateeg, met één been in de commerciële wereld, en één in de artistieke. Afgestudeerd als mediawetenschapper met een minor in filosofie werkt hij als freelance creatief bij internationale bureaus, publiceerde de podcast digitalisme.nl en publiceerde in april 2017 zijn derde boek, ON/OFF: Op zoek naar balans in digitale tijden.

Zijn eerste roman “Alles ruikt naar chocola” kon rekenen op aandacht in binnen- en buitenland: niet alleen vanwege de literaire kwaliteiten maar ook vanwege de innovatieve iPad app. Sidney ontwikkelde daarin nieuwe interacties voor lezers van een roman via een digitaal kanaal. Hiervoor won hij verschillende prijzen én verscheen er een herdruk als Rainbow pocket. Op papier, inderdaad.

In 2016 publiceerde hij het Twitterdagboek Atlasvlinders in een oplage van 140 stuks. Een eerste tegenbeweging tegen het digitale geweld. ON/OFF (2017), bleek een verlengstuk van die tegenbeweging: een collectie persoonlijke essays over digitale technologie en ethiek met 24 principes voor meer burgerrechten in digitale tijden. Het boek bleek visionair; alle recente ontwikkelingen over Facebook, Uber, Airbnb over smartphones, games en social media passeren de revue op een even ironische als diepgravende toon.

Sinds ON/OFF spreekt Sidney over post-digitale innovatie, digitale cultuur en hoe we ons kunnen verdedigen tegen toekomstzorgen over AI en robotisering. Hij doet dat op een manier dat zowel geeks als gewone mensen het begrijpen. Zijn lezingen zijn grappig en inspirerend. Hij heeft haarfijn op de korrel hoe digitale mediatechnologie onze samenleving verandert, en wat we kunnen doen om betere technologie te krijgen. Meer ethiek binnen het techbedrijf, meer regulering bij de overheid, en meer vertrouwen bij het individu, bijvoorbeeld.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.