Steven van Wel

Booking request

Steven van Wel

Steven van Wel

Steven van Wel

Entrepreneur by complexity

Steven van Wel is de oprichter en CEO van Walter Living. Hij heeft de gewoonte om complexe systemen en ingewikkelde processen aan te pakken en hier een een oplossing voor te bedenken. Die oplossing is meestal een nieuw bedrijf.

De noodzaak om dingen te vereenvoudigen heeft er voor gezorgd dat Steven verschillende startups opgezet heeft. Zijn eerste bedrijf, een vastgoedontwikkelingsbedrijf, zette hij op toen hij 19 jaar oud was. In 2007 zette hij samen met 2 co-founders Marvia op. Marvia is een service dat het maken van marketing materiaal automatiseert. Het bedrijf is in 2011 door PostNL gekocht.

Na de acquisitie bleef Steven niet bij PostNL werken, maar zette met weer twee andere co-founders Karma op. Karma is een service die er voor zorgt dat je altijd en overal WIFI hebt, zonder onverwachte roamingkosten. De missie was eenvoudig: er voor zorgen dat internet op elk apparaat beter is dan ooit tevoren.

Steven van Wel

Karma werd in januari 2012 in Amsterdam opgezet. In februari 2012 werden de oprichters door David Tisch gevraagd om zich bij de beroemde accelerator Techstars in New York aan te sluiten (ze hadden 48 uur om te beslissen). Techstars leverde een netwerk van mentoren, begeleiding voor het zaken doen in de VS en de benodigde funding. Zijn investeerders leerden Steven hoe je echt groots moet denken.. maar gooiden hem eind 2016 ook uit zijn eigen bedrijf.

Steven spreekt over de verschillen tussen een startup runnen in Amsterdam en in New York. Hij deelt zijn ideeën over hoe je een bedrijf bouwt, hoe je een merk en een product bouwt waar mensen van houden, hoe je een goede groei strategie opzet en hoe je altijd groter moet denken dat je gewend bent. Verder zit hij vol met verhalen over de (overspannen) startup sfeer in New York.

Steven bij TechCrunch, 2016

Steven van Wel, Google StartupGrind Global, 2016

One minute wonder

Top Names, september 2016

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.