Tendayi Viki

Tendayi speaks Engels

Topics: Design Thinking, Innovatie

Services: Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Tendayi Viki

Tendayi Viki

Tendayi Viki speaker

Tendayi Viki is auteur en innovatieconsultant. Hij helpt gevestigde bedrijven met innoveren, waarbij hij innovatieprocessen implementeert en tegelijkertijd de kernactiviteiten beheert.

Tendayi heeft een doctoraat in de psychologie en een MBA. Als Associate Partner bij Strategyzer geeft hij keynotes en workshops en werkt hij voor verschillende grote organisaties, waaronder Rabobank, American Express, Standard Bank, Unilever, Airbus, Pearson, Lufthansa-Airplus, The British Museum, Copenhagen Fintech en The Royal Academy of Engineers.

Tendayi heeft de Product Lifecycle van Pearson mede ontworpen, een innovatiekader dat het Best Innovation Program 2015 won bij de Corporate Entrepreneur Awards in New York. Hij is genomineerd voor de Thinkers50 Innovation Award en werd genoemd op de Thinkers50 2018 Radar List voor opkomende managementdenkers om in de gaten te houden.

Tendayi heeft drie boeken geschreven op basis van zijn onderzoeks- en advieservaring: Pirates In The Navy, The Corporate Startup en The Lean Product Lifecycle. The Corporate Startup werd bekroond met het CMI Management Book of the Year 2018 in Innovation and Entrepreneurship. Hij levert ook regelmatig bijdragen voor Forbes.

Tendayi werkte meer dan 12 jaar in de academische wereld, gedurende welke tijd hij lesgaf aan de Universiteit van Kent, waar hij nu Ere Senior Lecturer is. Hij was ook Research Fellow aan Stanford University en Research Assistant aan Harvard University.

Onderwerpen:

Het is beter om piraat te zijn bij de marine

Omdat innovatie steeds belangrijker wordt voor bedrijven, zijn leiders meer aandacht gaan besteden aan wat waarde creëert. Het kan echter een ontmoedigende taak zijn om binnen grote bedrijven te innoveren. In deze keynote bespreekt Tendayi hoe innovators innovatie van begin tot uitvoering kunnen leiden; baanbrekende innovatie beheren; organiseren voor innovatie van nieuwe bedrijfsmodellen; en waarde creëren door authenticiteit. Het uitgangspunt is dat het, in plaats van simpelweg als piraat te opereren, beter is om een ​​piraat bij de marine te zijn. Deze benadering vereist nederigheid, een niet aflatende focus op het gebruik van innovatie om waarde te creëren, en de discipline om herhaalbare innovatieprocessen op te bouwen.

De toekomst van het bedrijfsleven is nu

COVID-19 heeft ons in een zee van onzekerheid geworpen. Klaar zijn voor de toekomst kan niet wachten. Grote bedrijven worden geconfronteerd met een paradox: ze moeten innoveren voor de toekomst terwijl ze hun corebusiness runnen in een onzekere markt. In deze keynote legt Tendayi uit hoe hindernissen als interne oppositie, externe concurrenten en management van de kernactiviteiten kunnen worden overwonnen om een ​​omgeving voor herhaalbare innovatie te creëren.

Innovatie is voor iedereen

In deze keynote bespreekt Tendayi hoe bedrijven ervoor kunnen zorgen dat ze een democratisch proces hebben om innovatie te managen, en hoe het ontwikkelen van een innovatie-ecosysteem met gedoseerde financiering en de juiste vragen op het juiste moment helpt om het innovatieproces open te stellen voor meer mensen binnen het bedrijf.

Beyond Experiments: innovatie afstemmen op bedrijfsstrategie

In deze keynote vertelt Tendayi over het belang van het ontwikkelen van een innovatiestrategie om willekeurige innovatieprojecten in bedrijven te vermijden. Het ontwikkelen van een innovatiethesis om strategische besluitvorming te begeleiden. Hoe innovatieprojecten af ​​te stemmen op de bedrijfsstrategie. Hoe strategie kan helpen bij het omzetten van succesvolle innovatieprojecten naar de kernactiviteiten.

Videos:

Beyond Experiments: Aligning Innovation with Corporate Strategy – Lean Startup Week – San Francisco

Pirates In The Navy: How Innovators Can Thrive In Corporate Environments – Innov8rs Conference – Helsinki

Innovation Thinking Ahead – Campus Seminar – Zurich

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.