Thomas Boeschoten

Booking request

Thomas Boeschoten

Thomas Boeschoten

Thomas Boeschoten

Thomas Boeschoten is techjournalist en werd als 25-jarige student door Job Cohen bij de commissie “Project X” Haren gevraagd om zijn expertise op het gebied van nieuwe/sociale media. Als student deed Thomas toen al langer onderzoek naar nieuwe media zoals Twitter en Facebook, het liefst aan de hand van “big data”.

Thomas Boeschoten

In 2012 richtte hij de Utrecht Data School op, een onderzoeksproject/cursus aan de Universiteit Utrecht waarin zijn studenten onderzoek doen voor bedrijven en overheden. Dit soort onderzoek levert prachtige datavisualisaties op, bijvoorbeeld van Nederlandse filterbubbles die hij in kaart bracht aan de hand van miljoenen tweets. Ook verdiepte hij zich in verschillende debatten zoals de vluchtelingendiscussie en Zwarte Piet-discussie op sociale media en in specifieke groepen zoals kamerleden, raadsleden en politiemensen. Sinds kort werkt hij ook bij het AD, waar hij de krant digitaal beter en groter probeert te maken aan de hand van data.

Thomas was al op jonge leeftijd gefascineerd door sociale netwerken op internet. Zo begon hij op z’n zeventiende de website Managers United, een bruisende community die nog maandelijks 300.000 bezoekers trekt. Hij is ook oprichter van de voetbalwebsite Catenaccio.nl, een voetbalblad dat in Blendle publiceert en zich specialiseert in achtergrondverhalen, tactische analyses en statistieken in het voetbal.

Hoe schrijven boze witte mannen de geschiedenis? Thomas Boeschoten over data analyse bij De Universiteit van Nederland:

Thomas Boeschoten vertelt bij Pauw over ethische hackers en wachtwoorden die op straat liggen:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.