Thomas Brok

Booking request

Thomas Brok

Thomas Brok

ThomasBrokSitefoto

Thomas Brok is een YouTuber, ondernemer en masterstudent Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wordt regelmatig gevraagd door bedrijven om lezingen en workshops te verzorgen, of om via een (live) vlog verslag te doen van events. Via zijn YouTube-kanaal ‘KORTHOM‘ bereikt en entertaint hij dagelijks duizenden jongeren.

Dat ondernemen in zijn aard zat bleek al op jonge leeftijd, toen hij tijdens zijn twaalfde levensjaar begon met met het importeren van laserlampjes, om deze vervolgens door te verkopen op het schoolplein. Dit succes duurde niet al te lang; al snel werd hij door de behoorlijk geïrriteerde en verblinde docenten op het matje geroepen. Dit weerhield hem er echter niet van om het op andere wijze voort te zetten.

Boek Thomas Brok voor een (live) vlog van je event!

Tijdens zijn jaren op de middelbare school ontwikkelde Thomas ook een sterke interesse in alles wat met film en nieuwe media te maken had. Gefrustreerd door de dagelijkse sleur van het leven en een gebrek aan uitdaging in het het stille Brabant, besloot hij tussen de 5e en 6e klas via een uitwisselingsproject naar een High School in Amerika te gaan, waar hij een jaar lang bij een gastgezin woonde.

Hier ontdekte hij de enorme Amerikaanse YouTube-wereld, die hem inspireerde om bij terugkomst een Engelstalig YouTube-kanaal te beginnen, een roeping en een hobby waar al zijn interesses en zijn passie om te entertainen tot hun recht kwamen.

Eenmaal voor zijn studie naar Amsterdam verhuisd, versterkte hij het social media team van een telecomprovider. In diezelfde periode bereikte Brok het landelijke nieuws met enkele viral video’s, waarna hij in maart 2015 zijn Nederlandstalige YouTube-kanaal ‘KORTHOM’ lanceerde.

Thomas spreekt onder andere over YouTube en de verschuiving van reguliere TV naar online platforms.

Ik heb Tom leren kennen als een zeer enthousiaste, jonge ondernemer die precies weet wat wel en niet werkt op het gebied van online video content. Hij past deze kennis succesvol toe voor zijn eigen youtube kanaal en weet anderen hiervoor te enthousiasmeren.” – Daan Sip, Managing Director Social1nfluencers

thomasbrokeventoracle

Thomas Brok in Adformatie

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.