Tom de Bruyne

Booking request

Tom de Bruyne

Tom de Bruyne

Tom De Bruyne (1975) is partner en co-founder van het reclamebureau SUE Amsterdam. Hij is een expert in gedragsontwerp, overtuigingspsychologie en marketing innovatie.

Zijn bureau is een reclamebureau nieuwe stijl dat creativiteit, data, psychologie en technologie gebruikt om consumentengedrag te beinvloeden. SUE werkt onder andere voor Philips, Microsoft, RTL, Radio 538, Sanoma, Stop Aids Now en Oxfam. De oprichters van SUE wonnen verschillende nationale en internationale awards voor digitale en crossmediale campagnes voor Nike, KLM en Heinz.

Tom is fellow aan de KULeuven, en gastdocent op o.a. de Rotterdam School of Management en de Willem de Kooning Academie. Daarnaast schrijft hij een maandelijkse column over gedragsontwerp voor het Tijdschrift voor Marketing en gaf hij eerder een Tedxtalk over dit onderwerp.

Tom de Bruyne weet op een luchtige maar scherpe manier een andere visie op communicatie over te brengen.
— René Zaaijer, Stichting DMS, 25 juni 2019

Een aantal voorbeelden van zijn lezingen:

Hoe beïnvloeden designprincipes ons gedrag, ons denken en onze emoties?
Hoe sturen kwaadaardige, slimme of onwetende ontwerpers ons gedrag door hoe keuzes aan ons gepresenteerd worden? Van de manier waarop een ruimte is ingericht, tot de manier waarop beloningsstructuren in bedrijven ingericht zijn, alles triggert verwachte en onverwachte handelingen. In een serie lezingen over dit onderwerp legt Tom bloot hoe gedragsontwerpers al onze gedragingen, ons denken en onze emoties sturen. En waarom het tijd wordt om je zorgen te maken.
Topics: gedragsontwerp, persuasion design, consumentenpsychologie, behavioral economics, populisme

Hoe verandert digitaal de fundamenten van marketing, merken en campagnevoeren
Digitale media hebben het oriëntatie,- keuze- en koopgedrag in sneltreintempo veranderd. Tegelijk hebben marketeers het erg moeilijk om hun marketing instrumenten mee te laten veranderen. In een serie lezingen over het onderwerp toont Tom aan hoe merkstrategie, campagnestrategie en marketingstrategie om kunnen gaan met de uitdagingen die digitale transformatie met zich mee brengen. Zonder in digitaal fundamentalisme te vervallen. Een op retail toegespitste variant van deze presentatie gaf hij eerder o.a. een Retailcongres in Nurenberg
Topics: digitale transformatie, disruptie, marketing strategie, branding, advertising, campagnevoeren, retail marketing,

Waarom is marketing zijn impact op groei kwijt?
Met deze veelbesproken keynote op het Grote Marketing Congres 2015 verkent hij drie grote redenen waarom de marketeer zijn grip op groei kwijt geraakt is en presenteert hij 5 manieren om deze terug te pakken.
Topics: Marketing strategie, business strategie, lean startup, marketing innovatie

 
The Future of Innovation is Psychological, UBX19

Tom de Bruyne over: Hoe ontwerp je creativiteit in organisaties, European Creativity Forum, 2018

Tom de Bruyne op TEDx Delft

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.