Tom de Bruyne

Booking request

Tom de Bruyne

Tom de Bruyne

Tom De Bruyne is mede-oprichter van SUE Behavioural Design, een Behavioural Design Consultancy in Amsterdam. Hij is ook mede-oprichter van SUE & The Alchemists met oud-minister en staatssecretaris Klaas Dijkhoff.

Zijn bedrijven werken voor merken, banken, organisaties, overheden en politici van over de hele wereld om klanten te winnen, stemmers voor zich te krijgen, te inspireren en burgerschap te krijgen. SUE werkt voor en achter de schermen voor, onder andere, organisaties als UNHCR, Heineken, Amnesty, Oxfam, Cliniclowns, meerdere onderdelen van de Nederlandse overheid, Sony Music, Rabobank, ABN AMRO bank, Randstad, Talpa Radio en de Nederlandse liberale politieke partij VVD en de Belgische socialistische partij.

Tom is Tedx speaker en columnist in the het marketing-tijdschrift Adformatie. Hij is daarnaast Fellow aan de Economics Department van de Universiteit van Leuven in België.

Tom de Bruyne weet op een luchtige maar scherpe manier een andere visie op communicatie over te brengen.
— René Zaaijer, Stichting DMS, 25 juni 2019

Een aantal voorbeelden van zijn lezingen:

Hoe beïnvloeden designprincipes ons gedrag, ons denken en onze emoties?
Hoe sturen kwaadaardige, slimme of onwetende ontwerpers ons gedrag door hoe keuzes aan ons gepresenteerd worden? Van de manier waarop een ruimte is ingericht, tot de manier waarop beloningsstructuren in bedrijven ingericht zijn, alles triggert verwachte en onverwachte handelingen. In een serie lezingen over dit onderwerp legt Tom bloot hoe gedragsontwerpers al onze gedragingen, ons denken en onze emoties sturen. En waarom het tijd wordt om je zorgen te maken.
Topics: gedragsontwerp, persuasion design, consumentenpsychologie, behavioral economics, populisme

Hoe verandert digitaal de fundamenten van marketing, merken en campagnevoeren
Digitale media hebben het oriëntatie,- keuze- en koopgedrag in sneltreintempo veranderd. Tegelijk hebben marketeers het erg moeilijk om hun marketing instrumenten mee te laten veranderen. In een serie lezingen over het onderwerp toont Tom aan hoe merkstrategie, campagnestrategie en marketingstrategie om kunnen gaan met de uitdagingen die digitale transformatie met zich mee brengen. Zonder in digitaal fundamentalisme te vervallen. Een op retail toegespitste variant van deze presentatie gaf hij eerder o.a. een Retailcongres in Nurenberg
Topics: digitale transformatie, disruptie, marketing strategie, branding, advertising, campagnevoeren, retail marketing,

Waarom is marketing zijn impact op groei kwijt?
Met deze veelbesproken keynote op het Grote Marketing Congres 2015 verkent hij drie grote redenen waarom de marketeer zijn grip op groei kwijt geraakt is en presenteert hij 5 manieren om deze terug te pakken.
Topics: Marketing strategie, business strategie, lean startup, marketing innovatie

 
The Future of Innovation is Psychological, UBX19

Tom de Bruyne over: Hoe ontwerp je creativiteit in organisaties, European Creativity Forum, 2018

Tom de Bruyne op TEDx Delft

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.