Victor van Tol

Aanvraag expert

Victor van Tol

Victor van Tol

Victor van Tol

Victor van Tol (40) is CEO en co-founder van SnappCar. Na managementfuncties in de IT- en reisbranche lanceerde hij diverse innovatieve IT-ondernemingen waaronder Teezir en Silvergroup IT. Eind 2011 startte Victor, samen met Pascal Ontijd, SnappCar. Een online platform waar je als particulier veilig en makkelijk je auto met iemand anders kunt delen.

Anno 2015 is SnappCar met ruim 100.000 deelnemers in Nederland, Duitsland en Denemarken, koploper in de Nederlandse deeleconomie en het nummer twee car sharing platform wereldwijd. SnappCar was de afgelopen jaren winnaar van New Venture, de Accenture Innovation Award en Sprout Challenger.

Victor is een disruptive entrepreneur. Hij onderneemt om een verschil te maken. Meer deelauto’s betekent minder auto’s op de weg, minder CO2 uitstoot en bovendien meer sociale cohesie in wijken en buurten. SnappCar is dan ook een van de eerste Nederlandse social enterprises die de gerenommeerde B Corp certificering binnenhaalde.

SnappCar is inmiddels hard op weg het nummer één carsharing platform van Europa te worden. De uitrol van de internationale strategie en zijn ultieme focus op het doel, maken Victor tot een van de meest gedreven ondernemers van Nederland.

Victor vertelt over de rol van SnappCar als koploper in de sharing economy, de positie van SnappCar als social enterprise en de verovering van Europa.

Ondernemers College, Baker Tilly Berk – Victor van Tol: Is delen het nieuwe bezitten?

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.