Victor van Tol

Booking request

Victor van Tol

Victor van Tol

Victor van Tol

Victor van Tol is CEO en co-founder van SnappCar. Na managementfuncties in de IT- en reisbranche lanceerde hij diverse innovatieve IT-ondernemingen waaronder Teezir en Silvergroup IT. Eind 2011 startte Victor, samen met Pascal Ontijd, SnappCar. Een online platform waar je als particulier veilig en makkelijk je auto met iemand anders kunt delen.

Anno 2015 is SnappCar met ruim 800.000 deelnemers in Nederland, Duitsland en Denemarken, koploper in de Nederlandse deeleconomie en het nummer twee car sharing platform wereldwijd. SnappCar was de afgelopen jaren winnaar van New Venture, de Accenture Innovation Award en Sprout Challenger. SnappCar is het grootste zelfstandige carsharing platform van Europa. De uitrol van de internationale strategie en zijn ultieme focus op het doel, maken Victor tot een van de meest gedreven ondernemers van Nederland.

Victor is een disruptive entrepreneur. Hij onderneemt om een verschil te maken. Meer deelauto’s betekent minder auto’s op de weg, minder CO2 uitstoot en bovendien meer sociale cohesie in wijken en buurten. SnappCar is dan ook een van de eerste Nederlandse social enterprises die de gerenommeerde B Corp certificering binnenhaalde. Victor heeft daarnaast met Snappcar op succesvolle wijze een aantal internationale investeringsrondes gedaan.

Victor vertelt over de rol van SnappCar als koploper in de sharing economy, de positie van SnappCar als social enterprise en de verovering van Europa.

Ondernemers College, Baker Tilly Berk – Victor van Tol: Is delen het nieuwe bezitten?

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.