Wendy van Ierschot

Booking request

Wendy van Ierschot

Wendy van Ierschot

Wendy van Ierschot

Wendy van Ierschot is ondernemer, tech investeerder, bestsellerauteur en oprichter van VIE People, een People & Culture adviesbureau gespecialiseerd in snelgroeiende bedrijven. Ze presenteert de bekende Nederlandse podcast De Werkprofessor, schreef het boek Scale-ups & Downs en verschijnt in veel verschillende internationale top-HR-expertlijsten, waaronder de top 100 HR-influencers (wereldwijd).

Een bedrijf starten is een grote stap, een bedrijf opschalen is een echte uitdaging. Slechts 0,7% van de bedrijven in Nederland bereikt jaarlijks meer dan 50 medewerkers en meer dan 5 miljoen omzet. Wereldwijd zijn deze cijfers ongeveer het zelfde. Opschalen is moeilijk en vereist steeds een andere managementstijl.

In haar verhaal gaat Wendy in op de verschillende groeifasen van een bedrijf en welke leiderschapsstijl bij deze fasen past. De leiderschapsstijl die het bedrijf in het begin succesvol maakte, zit meestal bij het opschalen in de weg. Een levendige scale-upcultuur zit vol ogenschijnlijk tegengesteld gedrag, je moet bijvoorbeeld zowel experimenteren als gedisciplineerd zijn. Daarnaast gaat ze in op de prioriteiten op HR gebied, die per groeifase anders zijn en niet noodzakelijkerwijs moeten afhangen van wat werknemers vragen.

Wendy van Ierschot - spreker

Wendy heeft verschillende prijzen en eervolle onderscheidingen ontvangen, waaronder ‘Woman of the Year Award 2014 (USA), ‘FD Gazelle 2015’ en staat vermeld als ‘the Next Woman 2017 & 2018’ (award voor de meest invloedrijke en succesvolle zakenvrouwen in Nederland). Wendy bekleedt ook diverse bestuursfuncties.

Haar persoonlijke missie is om er voor te zorgen dat alle mensen zinvolle banen hebben, werken aan inspirerende persoonlijke doelen en zichzelf iedere dag blijven ontwikkelen.

Wendy spreekt onder andere over:

Hoe de organisatie en teams samen te stellen zodat jouw bedrijf uitblinkt en de wereld verandert; In deze lezing legt Wendy de groeifasen en de bijbehorende HR-strategieën uit. Het belang om inzichtelijk te krijgen en te begrijpen in welk stadium van groei je bedrijf zich bevindt en om de juiste strategie in te zetten en uit te blinken. Ontwerp de HR weg om op te schalen; van werving tot talentontwikkeling en zinvolle banen voor iedereen tot leiderschapsontwikkeling.

Het HR technologisch landschap, wat is er beschikbaar en welke hulpmiddelen kun je gebruiken? wat werkt en wat werkt niet. wat zijn implementatie en project valkuilen? In deze lezing toont Wendy een aantal overzichten van het HR landschap; welke HR tech hulpprogramma’s kunnen op welk aspect gebruikt worden? Maar ook welke tools er beschikbaar zijn, welke gevallen je technologie het beste kunt gebruiken en welke gevallen je technologie juist het beste kunt vermijden.

Speaking at TNW2019:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.