Wendy van Ierschot

Booking request

Wendy van Ierschot

Wendy van Ierschot

Wendy van Ierschot

Wendy van Ierschot is HR strateeg, ondernemer, investeerder in HR technologie en scale-up coach voor bedrijven die groeien. Zij is oprichter van VIE People, een HR- bureau dat gespecialiseerd is snelgroeiende bedrijven. Wendy is een enthousiaste optimist die gelooft in een inspirerende toekomst voor organisaties en teams. Zij gelooft in ons vermogen om gezamenlijk de wereld te veranderen.

Wendy heeft met haar team de opmerkelijke patronen geanalyseerd die iedere scale-up doormaakt op hun reis van 1 naar 150 werknemers. Vanuit HR- perspectief zijn dit de moeilijkste jaren voor een ondernemer. Wendy is de auteur van de “Adaptive HR model for Scaling Companies”; dit model helpt groeiende bedrijven om inzichtelijk te maken welke focus op welke activiteiten nodig zijn in hun specifieke groeifase.

Wendy van Ierschot - spreker

De grondslag van Wendy’s werk is haar verzameling van bedrijven en initiatieven die slimme, (technologische) HR-diensten voor scale-up bedrijven (VIE People) ontwikkeld. Wetenschappelijk onderzoek gericht op het menselijk gedrag en sprekers uitzet (Maven at Work), investeringen vanuit het Europees investeringsfonds (VIE Tech Capital) en Europa’s grootste HR-tech bijeenkomsten met ruim 2200 leden (HR Tech).

Wendy heeft verschillende prijzen en eervolle onderscheidingen ontvangen, waaronder ‘Woman of the Year Award 2014 (USA), ‘FD Gazelle 2015’ en staat vermeld als ‘the Next Woman 2017 & 2018’ (award voor de meest invloedrijke en succesvolle zakenvrouwen in Nederland). Wendy bekleedt ook diverse bestuursfuncties.

Haar persoonlijke missie is om er voor te zorgen dat alle mensen zinvolle banen hebben, werken aan inspirerende persoonlijke doelen en zichzelf iedere dag blijven ontwikkelen (je gaat geen oorlog beginnen, niet zomaar veroordelen of mensen pesten als je een zinvolle baan hebt, iedere dag leert en jouw bijdrage ziet aan een inspirerend doel).

Wendy spreekt onder andere over:

Hoe de organisatie en teams samen te stellen zodat jouw bedrijf uitblinkt en de wereld verandert; In deze lezing legt Wendy de groeifasen en de bijbehorende HR-strategieën uit. Het belang om inzichtelijk te krijgen en te begrijpen in welk stadium van groei je bedrijf zich bevindt en om de juiste strategie in te zetten en uit te blinken. Ontwerp de HR weg om op te schalen; van werving tot talentontwikkeling en zinvolle banen voor iedereen tot leiderschapsontwikkeling.

Het HR technologisch landschap, wat is er beschikbaar en welke hulpmiddelen kun je gebruiken? wat werkt en wat werkt niet. wat zijn implementatie en project valkuilen? In deze lezing toont Wendy een aantal overzichten van het HR landschap; welke HR tech hulpprogramma’s kunnen op welk aspect gebruikt worden? Maar ook welke tools er beschikbaar zijn, welke gevallen je technologie het beste kunt gebruiken en welke gevallen je technologie juist het beste kunt vermijden.

Speaking at TNW2019:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.