Wilbert van de Kamp

Wilbert speaks Engels, Nederlands

Topics: Creativiteit, Duurzaamheid

Services: Dagvoorzitter, Keynote, Panel, Workshop

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp
Wilbert van de Kamp is creatief en ondernemer. Hij maakt dingen praktisch. Geen abstracte vergezichten, kortlopende campagnes en denktanks, maar zo snel mogelijk aan de slag. Met de juiste mensen, een goed plan en “in it for the long run”.

Hij is de oprichter van Omapost, een app waarmee je persoonlijke kaartjes via de post kan versturen. Hij startte dit voor zijn eigen oma, en voor mensen die geen oma meer hebben voegde hij de functie adopteer-een-oma toe. Zo probeert hij jongeren op een makkelijke en laagdrempelige manier in contact te houden met ouderen.

In 2020 zette hij juiststraks.nu op waarmee hij mensen helpt met het volhouden van de goede voornemens die ze tijdens de Corona-crisis hebben opgestart.

Wilbert deed mee aan de Slow Food Youth Network (SFYN) Academie en sloot zich na afronding aan bij de organisatie, waar hij het Food Film Festival organiseerde. Hieruit volgde ook de talkshow “Als warme broodjes” in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, een reeks avonden over het voedselsysteem en ondernemen in de food-sector met diverse gasten en onderwerpen.
In de kookprogramma’s “Wilbert kookt Wad” en “Koken met Knollen” laat Wilbert zien hoe je met lokale producten de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Wilbert van de Kamp

Hij helpt ondernemers op Innofest, schrijft een column over duurzaamheid op Lazarus.nl en koppelt met Lokaal Kilo’s Schuiven boeren en restauranthouders aan elkaar middels een ouderwetse veiling. Dit laatste was onderdeel van REFRAME, een werkgroep van de EU om regionale voedselketens te versterken.

Wilbert presenteert en organiseert regelmatig zelf talkshows. Zo presenteerde hij onder andere het Popgala Noord en eigen talkshows in Pakhuis de Zwijger, het gloednieuwe Forum Groningen en het reizende De Linkse Mannen Lossen Het Op.

Waar vraag je Wilbert voor? Wilbert kan je helpen als je ideeën beter wilt maken, als je ideeën uit wilt voeren, als je geen idee hebt, als je zin hebt om minder te praten en meer te doen en als je een presentator zoekt voor een talkshow, een congres of een ander (TV) programma.

Zijn lezingen gaan doorgaans over duurzaamheid en ondernemerschap, zowel voor kleine als voor grote organisaties. Een aantal voorbeelden:

Activistisch ondernemerschap

Activisme is broodnodig, want zoals we nu met de aarde omgaan, dat kan niet meer. Als oprichter van Omapost en juiststraks.nu helpt Wilbert met zijn bedrijven de wereld een mooiere plek maken. Dat is niet alleen beter voor de wereld, maar ook leuker voor je werknemers en voor je klanten. Hoe kan je met jouw bedrijf de wereld verbeteren?

Kwetsbaar ondernemerschap

Bij veel ondernemers lijkt ondernemen wel een goed-nieuws-show. Maar van je fouten leer je misschien wel het meest. Je loopt jezelf voorbij, je gaat niet goed om met je werknemers of je wordt depressief of raakt in een burn-out. Wat kan je hiervan leren, en hoe ga je hier op de juiste manier mee om?

Hoe maak je een moeilijk onderwerp sexy?

Hoe betrek je mensen die nog nooit van een regenton gehoord hebben bij klimaatadaptatie? En hoe voorkom je dat mensen in slaap vallen als ze over circulariteit moeten nadenken? Wilbert deelt de lessen die hij leerde door niet op problemen te schieten met campagnes, maar met oplossingen.

Wilbert van de Kamp

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.