Willa Stoutenbeek

Booking request

Willa Stoutenbeek

Willa Stoutenbeek

Willa Stoutenbeek

Willa Stoutenbeek (1982) is Oprichter en Creatief Directeur van W.Green, een branding- en communicatiebureau gespecialiseerd in duurzame mode, voeding en lifestyle.

Willa’s drijfveer voor verandering kwam in 2010, toen het denim bedrijf waar ze toen werkte onverwacht failliet ging. Plotseling werkeloos, had ze de kans om een stap terug te nemen en een kritische blik te werpen op haar carrière, de industrie waar ze in werkte en de bijdrage die ze leverde aan de wereld.

Al snel realiseerde ze zich moest focussen op duurzaamheid, het resultaat was W.Green. Omdat ze de mislukkingen op het gebied van duurzaamheid van de mode-industrie van dichtbij heeft kunnen meemaken, voelt ze zich automatisch aangetrokken tot moderne, bewuste merken en ondersteunt ze deze door hun boodschap te vertalen in identities, brand stories, beeld, en branded content.

Willa Stoutenbeek

Ze heeft een stevige basis in de mode-industrie en door haar persoonlijke benadering weet ze steeds zowel de schoonheid, de duurzaamheid als het verhaal er achter duurzame merken te benadrukken. Het motto van W.Green is dan ook ‘Ethics + Aesthetics.’

‘Willa was dagvoorzitter en doet dat super. Scherp, geïnformeerd en met een goede energie. Top!’
— Donovan van Heuven, RetailTrends Media, Changemakers in Retail, mei 2019

Willa staat regelmatig in toonaangevende magazines zoals Vogue, Glamour, ELLE, Marie Claire, Grazia en Happinez en in de landelijke kranten. Ze is genomineerd voor de Marie Claire Sustainable Award, de Red Hot Women Award en won de Glamour Woman of the Year– For a Better World Award. Ze wordt regelmatig gevraagd als duurzaamheidsexpert op TV en gaf een TEDxTalk over duurzame mode en hoe ze daar in terecht kwam.

‘We hebben Willa gevraagd om een workshop te geven en ons op weg te helpen met verduurzaming van ons bedrijf. Willa was enorm inspirerend en is iemand waar je aandachtig naar blijft luisteren. Thumbs up voor Willa!’
–Isabelle Veger, Project Manager sustainability – FEST Amsterdam

Ze wordt veel gevraagd als spreker, voor panel discussies en als moderator op het gebied van duurzame mode, entrepreneurship, branding, communicatie, duurzaamheid en bewust leven. Daarnaast geeft ze regelmatig workhops over de zelfde onderwerpen.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.