Game changer Julia Janssen

Julia Janssen spreker

Julia Janssen won de Rise25 award van Mozilla! Deze prijs werd uitgereikt als onderdeel van het 25-jarige jubileum van Mozilla. Zij selecteerden 25 ‘game changers’ – kunstenaars, activisten, makers, bouwers en pleitbezorgers – die proberen om het internet ethischer, verantwoordelijker en inclusiever te maken.

Met haar kunst maakt Julia de uitdagingen van het internet tastbaar. Door de complexiteit van informatietechnologie begrijpelijk te maken, krijg je een beter inzicht in hoe het internet werkt en hoe er met je persoonlijke data omgegaan wordt. Hiermee bouwt Julia aan een beweging die streeft naar data soevereiniteit. Ze ontwikkelt en ontwerpt bijvoorbeeld projecten over het gebrek aan eigenaarschap, controle op en transparantie over persoonsgegevens, het kapitaal in online gedragspatronen, de veranderende definitie van privacy en de toekomst van digitale identiteit.

Wil je op een leuke manier inzicht in wat er gebeurt met jouw data op internet? Vraag dan Julia Janssen voor een lezing.