Internationale Vrouwendag lezing: Noem mij geen powervrouw!

Internationale vrouwendag Nadine Ridder

Rondom Internationale Vrouwendag zien we tal van initiatieven gericht op het vergroten van bewustzijn over gendergelijkwaardigheid. Er worden onderzoeken gedeeld die de vaak teleurstellende stand van zaken van dit jaar belichten, de redenen daarachter uitleggen en manieren bespreken om dit te verbeteren. Deze onderzoeken óver vrouwen zijn natuurlijk superbelangrijk.

Maar wij dachten dat het misschien leuk is om dit jaar op Internationale Vrouwendag ook iets vóór je vrouwelijke en non-binaire werknemers te doen. Speciaal daarvoor biedt Nadine Ridder een lezing aan, die nu geboekt kan worden voor begin maart 2024:

Lezing: Noem mij geen powervrouw

We weten dat we leven in een wereld die niet altijd even inclusief is. Maar begrijpen we ook hoe patriarchale overtuigingen onze samenleving, en onze persoonlijke en professionele levens, beïnvloeden? In deze talk gaan we samen op ontdekkingsreis door onze persoonlijke ervaringen, waarbij we diep gewortelde genderstereotypen onderzoeken die ons beperken en weerhouden van het bereiken van ons volledige potentieel. We zullen ook de kracht van taal verkennen, want taal weerspiegelt niet alleen onze realiteit, maar vormt deze ook. Is het compliment ‘powervrouw’ eigenlijk wel zo positief? En wat zeggen we eigenlijk met een uitspraak als ‘je mannetje staan’?

Deze talk is een uitnodiging om bewust te worden van beperkende genderstereotypen, je eraan te ontworstelen en je ware zelf te omarmen. Aan het einde van de talk krijgen deelnemers een kleine opdracht en een aandenken, zodat de inzichten van deze dag nooit vervagen! 🧠📝


Boeken

Je kan deze lezing boeken rondom Internationale Vrouwendag (8 maart 2024).

Nadie Ridder

Nadine Ridder helpt organisaties met zelfvertrouwen te opereren en te communiceren op het gebied van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid. Dit doet ze door het geven van strategisch advies, workshops en lezingen. Ze is er van overtuigd dat diversiteit niet alleen het individu maar juist ook het collectieve potentieel versterkt.“Thank you Nadine Ridder for this talk. Talking about dominant systems and how to resist the patriarchy. Your talk was inspiring AF.”
– Charlene Austin

‘Nadine Ridder, jouw kwetsbaarheid op het podium, je eerlijkheid en bedachtzaamheid van je woorden. Ik vond het heerlijk om naar je te luisteren. Dankjewel.’
– Emilie Sobels

‘Een “powervrouw” wat is dat nou? Nadine daagt je uit om daar kritisch over na te denken en stil te staan bij de associaties die de maatschappij hieraan gegeven heeft”.
– Rozianne Maria