Jim Stolze – Dagvoorzitter Jim Stolze – Dagvoorzitter

Wil je Jim als dagvoorzitter boeken?

Bel: 020-8202131

of vul onderstaand formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De laatste gasten hebben plaatsgenomen op hun stoel in de zaal. De sprekers nemen backstage nog even snel hun aantekeningen door. Het zaallicht gaat uit en de intro-muziek stopt…. Wie gaat als eerste op? Wie breekt het ijs met de gasten? Hoe zorgt u ervoor dat de juiste toon wordt gezet voor de rest van de dag? Een goede dagvoorzitter kan een wereld van verschil maken.

Jim Stolze Dagvoorzitter

Jim Stolze is al jaren een geliefd dagvoorzitter op de Nederlandse podia. Dankzij zijn ervaring met de Amerikaanse TEDx evenementen weet hij als geen ander de sprekers op hun gemak te stellen én er tegelijkertijd voor te zorgen dat het programma binnen de tijd blijft. In de evaluaties scoort hij altijd boven de 8,5.

Wat is je geheim?
Mijn belangrijkste rol is om de sprekers goed uit de verf te laten komen. Het gaat nooit om mij. Ik probeer mezelf op te stellen als een levende brug tussen wat de zaal ervaart en wat de spreker probeert te bereiken. Op de een of andere manier wordt die aanpak door aanwezigen erg gewaardeerd. Daarnaast probeer ik met humor de zaal en de sprekers ook een beetje scherp te houden.

Als je Jim boekt als dagvoorzitter, dan volgt altijd een uitgebreid intake-gesprek. Tijdens zo’n gesprek worden de doelen van de dag besproken. Jim wordt het liefst vroegtijdig betrokken zodat hij eventueel nog mee kan denken met de lijst van sprekers of het inzetten van verschillende vormen.

Kun je daar een voorbeeld van geven?
Paneldiscussies kunnen heel goed uitpakken. Zoiets valt en staat met een goede voorbereiding. Voor de zaal is er weinig aan als iedereen het eens is of als sprekers proberen er alsnog een lezing van te maken. Voor mij als dagvoorzitter is het heerlijk om op te zoeken waar de échte discussie zit en hoe de zaal daarbij betrokken kan worden. Als je het goed doet, vliegt de tijd voorbij!

Jim Stolze - Joris Lierop

Hoe goed de voorbereiding en de productie ook zijn, er zal altijd iets anders lopen of mis gaan. Improviseren is dan van groot belang. Jim Stolze heeft meer dan 200 dagvoorzitterschappen op zijn naam staan.

Jij kijkt nergens meer van op?
Sterker nog, ik hoop soms dat er iets niet volgens plan gaat. Dat is het moment dat iedereen even op scherp staat en bijzondere dingen kunnen gebeuren. Net als die keer dat de CEO van een groot internetbedrijf een black-out kreeg doordat zijn presentatie vastliep. Ik zag het gelukkig snel en besloot om tussen hem en zijn laptop te gaan staan en hem spontaan te interviewen. Achteraf zei iedereen dat dat gesprek eigenlijk het leukste van de hele dag was, juist omdat het een gesprek van mens tot mens werd.

Is er nog een bijzondere opdracht waar je met speciale gevoelens aan terug denkt?
Dat is dan denk ik het OECD Symposium. Dat was voor mij echt een kans om alles uit de kast te halen. Het was een tweedaags symposium in de Beurs van Berlage over de toekomst van personal finance. Ik mocht de opening verzorgen en de zaal entertainen totdat Koningin Maximá met haar gevolg was aangekomen en plaatsnam achter het katheder. Nadat zij haar welkom had uitgesproken, ging het programma verder met presentaties van internationale onderzoekers en kreeg ik de kans om in een “De Wereld Draait Door”-achtige setting op te treden als gespreksleider met onder meer minister van financiën Dijsselbloem en Klaas Knot, president van De Nederlandse Bank. In de evaluatie kwam nog een opmerkelijk punt naar boven: veel van de internationale gasten (er waren 130 nationaliteiten aanwezig) spraken hun waardering uit voor het feit dat ik in begrijpelijk Engels (niet te snel en heel concreet) steeds voor hen de presentaties had samengevat.

Wil je Jim Stolze boeken voor een lezing? Dat kan ook!

Jim Stolze, Bright Energy Ideas Challenge

Andere opdrachtgevers waar Jim Stolze het afgelopen jaar moderator, gespreksleider of dagvoorzitter was:

  • KNB: Het jaarcongres van het Nederlandse notariaat in Orpheus, Apeldoorn.
  • BCG: Een gezamenlijke klantenevent met Facebook over “digitale transformatie) in de Hallen, Amsterdam.
  • Emerce Eday: Het grootste e-business event in Europa. Internationale sprekers over innovatie en online business.
  • Foodvalley (Arnhem), Energy Now (Eindhoven), Pensioenupdate (Utrecht) en het jaarlijkse MWG Jaarcongres.

Jim was dagvoorzitter bij onze Informatica World Tour ‘Data drives Innovation’. Mede dankzij Jim was het een zeer geslaagd evenement! Jim zorgde voor een warm welkom richting alle deelnemers. Hij luisterde uitstekend naar de sprekers waardoor hij ook treffende en boeiende vragen aan het einde van de presentaties stelde. Hierdoor voelde het publiek zich ook vrij om vragen te stellen. Ook zorgde hij ervoor dat een vraag die niet helemaal bij het onderwerp paste op een grappige manier werd voorgelegd aan de spreker. Het onderscheidend vermogen van Jim zit met name in het opzoeken van de interactie met de sprekers en het publiek. Zijn kennis op het gebied van innovatie helpt hierbij ook ontzettend.

–Bjorn Lemmen, Informatica Nederland B.V.

Jim heeft het fantastisch gedaan! Wat een fijne en professionele man. Heel prettig om mee te werken.
Hij zet een fantastische dynamiek neer op het podium, zonder zelf alle aandacht op de eisen.
​Dit kregen we ook terug van de gasten.

— Joyce van Aken, De Persgroep Nederland – Tweakers Developers Summit

 

Wil je Jim Stolze als dagvoorzitter boeken?

Bel 020-8202131 of vul het onderstaande formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.