We Love Communities!

Maartje Blijleven We love communities

Hoe onderhoud je contact met je (potentiële) klanten? Het wordt steeds lastiger om mensen te bereiken. We zijn zo gewend aan reclame dat het niet eens meer opvalt. Online reclames klikken we weg zonder te kijken. En de meest directe vorm, mailen of bellen is ook niet altijd een goed idee: naast de vraag of het überhaupt handig is om mensen zo lastig te vallen, mag het vaak ook niet vanwege GDPR en het bel-me-niet register.

Het creëren van een online community blijkt een hele goede manier om nieuwe klanten te werven en, misschien wel belangrijker, ook te behouden. Sterker nog: communities zijn hét grote geheim achter de groei en het succes van veel bedrijven en social movements. Daarnaast kan je communities gebruiken voor allerlei andere doeleinden zoals interne communicatie en feedback op je product of service. En dus niet alleen voor commerciële organisaties: verenigingen en non-profits gebruiken ook steeds vaker communities.

Top. Klinkt fantastisch, maar hoe zet je dan een succesvolle community op?

Maartje Blijleven heeft niet alleen zelf een aantal succesvolle communities opgezet (oa voor KLM, Postcodeloterij, Womentalktech en IncludeNow) maar heeft voor haar nieuwste boek, We Love Communities, tientallen mensen geïnterviewd die een succesvolle community runnen.

Het is een lekker praktische handleiding met veel voorbeelden geworden. Niet alleen gaat ze in op de succesfactoren (waarom werken communities dan zo goed op dit moment?), ook heeft ze een concreet stappenplan opgezet.

En daar is veel interesse voor: inmiddels staat het boek We Love Communities al weer meer dan een week op nummer 1 bij managementboek!

Natuurlijk kan Maartje ook zelf komen vertellen over hoe je communities kan opzetten in de vorm van een workshop of lezing.

Ga vandaag nog aan de slag, boek Maartje voor een lezing of workshop, en zet jouw eigen succesvolle community op!