Frits Verhoef

Booking request

Frits Verhoef

Frits Verhoef

Frits Verhoef

In 2018 publiceerde Frits Verhoef (1971) zijn eerste boek: “Lef en moed”, over het klimaatprobleem en de energietransitie. Een van de observaties is dat we geen idee meer hebben van de hoeveelheid energie die we verbruiken. Wist je bijvoorbeeld dat de hoeveelheid olie die we per dag in Nederland verbruiken gelijkstaat aan de arbeid die 566 miljoen mensen per dag kunnen verrichten? Het boek vertelt ook over de weg die Frits heeft afgelegd. Over het najagen van een droom. Over twijfels en angst. Over de vele hindernissen onderweg.

Na zijn studie Technische Natuurkunde in Delft werkte Frits in de telecommunicatie (o.a. KPN en de startup Novaxess). Na een uitstap naar AEGON Bank begon hij als ondernemer in de zonne-energie. Met zijn bedrijf Energieker was hij één van de eersten die zonnepanelen via het internet aanbood. Vele zonnepanelen later besloot hij zich toe te leggen op de volgende uitdaging van de energietransitie in Nederland: verwarmen zonder gas. Daarnaast is Frits oprichter geweest van een van de eerste energie-coöperaties: de Zonvogel. Ook is hij – als een van de initiatiefnemers – ambassadeur van Follow This, de groep van aandeelhouders die Shell duurzamer wil maken.

Frits is één van de oprichters van THE FCTR E, een startup die van bestaande en nieuwbouw woningen ‘e-homes’ maakt. Ze bereiden woningen voor op de toekomst door gebruik te maken van duurzame energie. Het realiseren van een e-home vergt geen grote investering. Het kan met een membership en het kost niet meer dan de huidige energierekening. In plaats daarvan betalen de klanten van THE FCTR E een vaste maandelijkse membership fee en worden stijgende energieprijzen vermeden.

Frits vertelt in zijn lezingen onder andere over de race tegen de klok: technologie en geld zijn in ruim voldoende mate voorhanden. Nu nog voldoende lef en moed om onze talenten goed in te zetten.

Boekpresentatie Lef en Moed

Lef en moed van Frits Verhoef, de aftermovie

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.