Hans Meyer

Hans speaks Engels, Nederlands

Topics: Future of Work, Smart Cities

Services: Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Hans Meyer

Hans Meyer

Hans Meyer spreker

Hans Meyer stond aan de wieg van twee prijswinnende hotelconcepten, citizenM en Zoku. Beide merken worden wereldwijd gezien als echte innovators in een traditioneel hotel-landschap.

Zijn huidige rol is co-founder en managing director van Zoku. Zoku is een hybride tussen een huis en een kantoor, voorzien van hotelservices, waarbij het verbinden van mensen het uitgangspunt is. Het tijdschrift Forbes noemde Zoku een van de 25 coolste hotels ter wereld. Daarnaast is Zoku, als een van de weinige hotels ter wereld, BCorp gecertificeerd en daarmee een purpose brand. Zoku heeft inmiddels drie hotels in Amsterdam, Kopenhagen en Wenen.

Zoku faciliteert The Future of Work, waarbij mensen en teams steeds mobieler worden en werk, in plaats van alleen op kantoor, overal gedaan kan worden. Ter ondersteuning laat Zoku steeds onderzoek uitvoeren naar de toekomst van werk waarbij het zich met name op het onderwerp human connection richt. Een onderwerp dat tijdens en na de pandemie steeds belangrijker werd.

Het concept is volledig ontwikkeld in samenwerking met de doelgroep: digital nomads en HR managers van bedrijven die internationaal opereren en die hun talent zo goed mogelijk willen faciliteren. Ook na de pandemie. Bij de ontwikkeling van Zoku werd gebruik gemaakt werd van lean start up principles en design thinking, inclusief prototyping en nieuwe technologieën zoals VR en mobile EEG-scanning.

Zoku is bedacht voor de Work From Anywhere beweging en het idee is gevormd nadat Hans eerst 150 mensen uit de doelgroep interviewde en vervolgens een half jaar is gaan leven in achtereenvolgens Buenos Aires, Washington DC en Bali terwijl hij zijn bedrijf van afstand runde. De doelstelling om meer waarde tegen lagere kosten te realiseren leidde tot Zoku’s mantra: The World doesn’t need More Stuff, it needs Smarter Solutions”.

Hans is expert op het gebied van innovatie in een meer traditionele omgeving, de kracht van customer centricity, design thinking en het bouwen van een succesvol merk en een sterke bedrijfscultuur waarbij duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel vormt. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren een sterke visie ontwikkeld op de Toekomst van Werk, zeker nadat deze toekomst in de afgelopen jaren binnen Zoku al zichtbaar werd.

Hans Meyer over De Toekomst van Werk: Blijven we thuiswerken?

Hans Meyer bij FrameLab talk:

Hans Meyer in gesprek met Daniel Bach van Monocle:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.