Sebastian Mennes

Booking request

Sebastian Mennes

Sebastian Mennes

Sebastian Mennes

Sebastian Mennes is is serie-ondernemer, TEDx-spreker en schrijver. Hij behoorde tot de meest veelbelovende ondernemers van het land, zette verschillende bedrijven in Nederland én India op, verkocht twee van zijn ondernemingen en investeert tegenwoordig in veelbelovende startups. Met zijn remote-team developers ontwikkelt Sebastian al sinds 2008 innovatieve software. Vroeger in opdracht van klanten; tegenwoordig voor zijn eigen side-hustles.

Op 17-jarige leeftijd zette hij zijn eerste webshop op. Niet lang daarna werd hij gekozen tot één van de 25 meest veelbelovende ondernemers van Nederland en kreeg hij een vermelding in de Duurzame Jonge 100-lijst.

Maar het succes kende óók de nodige keerzijden. Als twintiger kwam Sebastian met een burn-out thuis te zitten en als dertiger belandde hij in een depressie. Toen hij dacht zijn leven eindelijk weer op de rit te hebben, overleed zijn broertje, kreeg hij een scheiding voor de kiezen en raakte hij bijna failliet – waarna hij noodgedwongen een baan moest gaan zoeken. Tegenwoordig lacht het leven hem – als co-ouder van twee zonen, echtgenoot van een lieve vrouw en vader van een dochter – weer toe.

Naast zijn kennis en ervaring als ondernemer en werkgever, leverde het opzij zetten van zijn ego door in loondienst te gaan werken hem niet alleen zijn droombaan op, maar tevens frisse inzichten omtrent de dynamiek van een vast dienstverband. Eerst in de kantoortuin; sinds corona – wederom – vanuit zijn kantoor aan huis. En dankzij de nodige tegenslagen in zijn leven is hij eveneens ervaringsdeskundige als het om mentale uitdagingen, falen en tegenslagen gaat.

Kortom; iemand die vanuit verschillende invalshoeken weet waar hij over praat, dankzij zijn universitaire opleiding de nodige onderbouwing met zich meebrengt, maar zichzelf tegelijkertijd niet al te serieus neemt. Als spreker weet Sebastian te boeien met frisse inzichten, vermakelijke anekdotes en concrete tips. Zijn stijl is no-nonsense, openhartig en recht voor z’n raap. Voor organisaties zoals PWC, Movir, Jacobs Douwe Egberts en de Universiteit van Tilburg verzorgde hij diverse masterclasses over Work-Life Balance, Remote Teams, Agile/Scrum en Thuiswerken tijdens én na Corona.

From burnout to balance – Inspiration360

Hoe vind je balans in onze prestatiemaatschappij en voorkom je een burn-out? – Ondernemerscollege

Testimonials

Sebastian wist mij meer te raken dan Al Gore – wat een inspiratie, ik heb genoten!
–Marijke de Cort

Naast Al Gore & Richard Branson voor duizenden mensen spreken in de Ziggodome, Sebastian deed dat op Inspiration360. Ik coachte hem op de weg daar naar toe, zowel met zijn inspirerende verhaal, als de mentale voorbereiding om daar stevig te staan voor duizenden mensen. Sebastian leert super snel, kan inspirerend vertellen voor een groot publiek en schuwt niet om het kwetsbaar te maken. Petje af dat je zo stevig blijft staan naast zulke grootheden!
-Joni Bais, Speakerscoach @ Great Communicators & TEDx

Sebastian heeft een purpose! Hij staat vol vertrouwen op het podium en kijkt het publiek met een open en frisse blik aan. Sebastian vertelt een persoonlijk en inspirerend verhaal over burn out, onzekerheid en hoe hij deze taboes wil en durft te door te breken. Een echte ondernemer die handelt en leeft vanuit zijn hart!
– Rebecca Roggeveen, Purpose Recruitment

Cutthecrap.me

Ook in het zelfhulpboek en op het gelijknamige platform CutTheCrap.me zet Sebastian de lessen die hij leerde uiteen. Door open te zijn over de mentale uitdagingen die hij voor zijn kiezen kreeg, heeft hij gemerkt dat er zowel in de Nederlandse ondernemers- & start-up wereld als op de ‘gewone’ werkvloer nog steeds grote taboes rusten op (mentale) kwetsbaarheid en falen. Hij heeft er daarom zijn persoonlijke missie van gemaakt om deze te doorbreken: “Met als vertrekpunt mijn burn-out van destijds zal ik in mijn boek dieper ingaan op de strategieën waarmee ik mezelf destijds uit het moeras heb getrokken en tot op de dag van vandaag in het gareel hou. Niet alleen zullen psychologische (zelf)inzichten een rol spelen maar ook komen apps, devices en workflows aan bod. Met een onconventionele invalshoek dus en geen zweverige 30-dagen-fix, maar gewoon open, pragmatisch en (hopelijk) inspirerend. Het leven draait écht niet alleen om commercieel succes. Jaag jij je dromen na, of zit je gevangen in de rat-race waar de waan van de dag regeert?”

IN DE MEDIA:

In India begon de echte leerschool pas

Hoe Sebastian Mennes het burn-out taboe doorbreekt

Dordtenaar Sebastian (31) op podium met groten der aarde

Sebastian in de Duurzame Jonge 100

Inspiration360 Stagetime Contest

Startup Newsourcing duikt in ‘het nieuwe uitbesteden’

Ondernemen met een Burn-out

Lees hier meer over zijn Masterclass Work-Life Balance

 

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.