Suzanne van Straaten

Booking request

Suzanne van Straaten

Suzanne van Straaten

Suzanne van Straaten- spreker

Suzanne van Straaten (1982) is oprichter van het snelgroeiende missiegedreven bedrijf Sprinklr. Sprinklr is de online shop met planten van biologische en duurzame telers, die daarbij veel online hulp aanbiedt om ze groen en bloeiend te houden.

Het is Suzanne’s missie om mensen weer in contact te brengen met de natuur in hun eigen huis, tuin, kantoor of buurt. Daarbij wil ze niet alleen het leven van mensen groener maken, ze wil ook de tuinbouw groener maken. Planten kunnen gunstig zijn voor ons ecosysteem, afhankelijk van hoe ze worden gekweekt. Wat veel mensen echter niet weten is dat de overgrote meerderheid van de planten op een schadelijke manier wordt gekweekt, wat juist een negatieve invloed op de biodiversiteit tot gevolg heeft. Als nieuwkomer en rebel binnen de branche streeft Sprinklr ernaar dat gifvrije en biologische planten de standaard worden.

Sprinklr’s verhaal resoneert bij een snelgroeiend publiek: biodiversiteit staat steeds vaker hoog op de agenda en de afgelopen jaren is Sprinklr jaar op jaar met meer dan 100% gegroeid. Zowel particulieren als bedrijven weten hen te vinden: ook Dopper, Coffee Company, Hello Fresh & Mojo nemen planten bij hen af. Ondanks de snelle groei en de daarbij benodigde investeringen slaagt het bedrijf er in sinds begin 2020 winstgevend te zijn.

Suzanne is gepassioneerd door biodiversiteit, systemische verandering, duurzaamheid, transparantie en het creëren van een positieve impact met je acties in je dagelijkse leven.

Suzanne is afgestudeerd in de rechten aan de Universiteit van Maastricht. Ze begon haar carrière bij de samenwerking tussen PostNL en WFP, startte het project ‘FDBCK’ dat nu meer dan € 13 miljoen aan financiering voor WFP heeft opgehaald. Ze heeft in Malawi gewerkt voor WFO en werd later marketingmanager van 1% Club (een internationaal do-good crowdfundingplatform, nu bekend als GoodUP) voordat ze haar eigen bedrijf startte.

Sprinklr is te zien geweest in de Volkskrant, de Telegraaf, het Parool, NRC, Trouw, RTLZ, Linda en veel Nederlandse tijdschriften. Suzanne stond in de halve finale van The Next Women en was in 2019 genomineerd als LOEY Talent.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.