Suzanne van Straaten

Booking request

Suzanne van Straaten

Suzanne van Straaten

Suzanne van Straaten spreker

Suzanne van Straaten (1982) is oprichter van het snelgroeiende missiegedreven bedrijf Sprinklr. Sprinklr is de online shop met planten van biologische en duurzame telers, die daarbij veel online hulp aanbiedt om ze groen en bloeiend te houden.

Het is Suzanne’s missie om met Sprinklr de biodiversiteit te vergroten en mensen weer in contact te brengen met de natuur in hun eigen huis, tuin, kantoor of buurt. Planten kunnen gunstig zijn voor ons ecosysteem, afhankelijk van hoe ze worden gekweekt. Wat veel mensen echter niet weten is dat de overgrote meerderheid van de planten op een schadelijke manier wordt gekweekt, wat juist een negatieve invloed op de biodiversiteit tot gevolg heeft. Als nieuwkomer en rebel binnen de branche streeft Sprinklr ernaar dat gifvrije en biologische planten de standaard worden.

Om de missie te waarborgen ging Sprinklr in 2023 over op het Steward Ownership model.

Suzanne van Straaten - Steward Ownership

Sprinklr’s verhaal resoneert bij een snelgroeiend publiek: biodiversiteit staat steeds vaker hoog op de agenda en de afgelopen jaren is Sprinklr jaar op jaar met meer dan 100% gegroeid. Zowel particulieren als bedrijven weten hen te vinden: ook Dopper, Coffee Company, Hello Fresh & Mojo nemen planten bij hen af. Ondanks de snelle groei en de daarbij benodigde investeringen slaagt het bedrijf er in sinds begin 2020 winstgevend te zijn.

Suzanne is afgestudeerd in de rechten aan de Universiteit van Maastricht. Ze begon haar carrière bij de samenwerking tussen PostNL en WFP, startte het project ‘FDBCK’ dat nu meer dan € 13 miljoen aan financiering voor WFP heeft opgehaald. Ze heeft in Malawi gewerkt voor WFO en werd later marketingmanager van 1% Club (een internationaal do-good crowdfundingplatform, nu bekend als GoodUP) voordat ze haar eigen bedrijf startte.

Suzanne is gepassioneerd door en spreekt over biodiversiteit, systemische verandering, duurzaamheid, transparantie, het Steward Ownership model en het creëren van een positieve impact met je acties in je dagelijkse leven.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.