Jim Stolze

Booking request

Jim Stolze

Jim Stolze

Jim Stolze - spreker

Jim Stolze weet als geen ander humor, technologie en inspiratie met elkaar te verbinden.
Hij is de oprichter van Aigency, een platform waarmee hij Nederlandse startups op het gebied van artificial intelligence koppelt aan multinationals.

Forbes over Aigency: ‘Who’s Afraid Of Artificial Intelligence?’

Zijn presentaties in Nederland gaan over digitalisering en de impact daarvan op business modellen, organisaties en de maatschappij.

In 2019 kwam zijn boek: Algoritmisering, wen er maar aan! uit, dat meteen in de management boek top 10 stond. Jim realiseerde hoe groot de impact van AI is en gaat worden. Hij nam daarom het initiatief voor De Nationale AI cursus, een gratis cursus voor alle Nederlanders over de werking en basisprincipes van AI, de toepassingen en de gevolgen. Op 4 september 2019 startte De Nationale AI cursus Junior.

Jim Stolze - Spreker

Jim richtte eerder een reclamebureau en een online marketingbureau op. Voor zijn executive MBA schreef hij een master thesis over de relatie tussen internet gebruik, online communities en welzijn (geluk). Het experiment haalde zelfs CNN en leidde niet alleen tot de publicatie van zijn eerste boek (“Hoe overleef ik mijn inbox, 2009“) maar ook tot een uitnodiging voor het wereldberoemde TED-Congres. Dit inspireerde Jim om TEDx in 2009 naar Amsterdam te halen.

Na optredens bij DWDD en Pauw & Witteman werd Jim Stolze bij het grote publiek bekend als oprichter van TEDxAmsterdam. Dit avontuur bracht hem op diverse plekken in de wereld (o.a. California, New York, Aruba en Qatar) waar hij de kunst van het presenteren kon afkijken bij de groten der aarde.

Check ook de columns die Jim schrijft voor het FD

Jim op het ondernemerscollege van Baker Tilly: Wat iedere ondernemer moet weten over kunstmatige intelligentie.

We hadden een hele fijne samenwerking, zelfs zo kortdag! Jim weet alles over het thema en vertelt dit aan de hand van aansprekende voorbeelden. Ook heel fijn hoe hij het telkens koppelt aan onze ambitie – zo wordt het relevanter voor de doelgroep en komt het dichterbij. Daarnaast is Jim heel benaderbaar en dat is erg prettig.
–Jennifer Fischer-Belmonte, Achmea Pensioenservices, juni 2021

Jim vertelt inspirerend en toegankelijk. Complexe inhoud vertalen naar de dagelijkse praktijk en voorbeelden, snel schakelen & leveren. Kortom: plezierig om mee samen te werken!
–Marieke Neervoort, Projectmanager Gemeente Rotterdam – MOVE 2 Leidinggeven aan Digitale Transformatie

Ondanks dat het event virtueel was wist Jim zijn charme en empathie ook via het scherm over te brengen. Een mega succesvolle dag!
–Annemieke Deering, Dutch Digital Agencies, September 2020

De bijeenkomst was digitaal en dan is het extra moeilijk om ieders aandacht te behouden, dit deed Jim heel goed. Zijn manier van presenteren is zeer prettig.
–Patricia Janssen, Startbijeenkomst Strategie in het Digitale Tijdperk, GGzE, juni 2020

Jim speelde fantastisch in op onze eigen spreker en hield het publiek geboeid tot op het laatst. Fijn ook dat Jim het hele symposium erbij was. De hele samenwerking en interactie met Jim was erg prettig en down to earth.
–Karin Zwiggelaar, M&I/Partners, juni 2019

Hieronder enkele voorbeelden van lezingen die Jim heeft verzorgd:

KLM
In een spectaculaire hangar die was omgetoverd tot theater heeft Jim Stolze 1000 KLM medewerkers meegenomen in de wereld van machine learning, deep learning en kunstmatige intelligentie. Het was een blik op de toekomst waardoor medewerkers enthousiast werden over de vele mogelijkheden die technologie bood om hun werk beter te kunnen doen.

TIAS
Tias Business School was gekozen als beste business universiteit van Nederland. Om dit te vieren werden de alumni en studenten getrakteerd op een masterclass “Digitale Transformatie” door Jim Stolze. Een interactieve presentatie over big data, business modellen en de ethische kanten van innovatie. De cursisten zaten naar eigen zeggen anderhalf uur lang op het puntje van hun stoel!

Artificial Intelligence, hype of realiteit?
Een lezing van 40 minuten waarin wordt uitgelegd waarom er plotseling zoveel belangstelling is voor kunstmatige intelligentie. Jim Stolze legt uit aan de hand van aansprekende voorbeelden wat er al mogelijk is en hoe organisaties er zelf mee aan de slag kunnen gaan.

High Tech / Human Touch
Op een teamdag in Utrecht heeft Jim Stolze honderden medewerkers van ING geïnspireerd met veel video en aansprekende cases hoe digitale klantbeleving eruit zou moeten zien. Met natuurlijk het antwoord op de vraag: als alles digitaal gaat, wat blijft er dan nog over voor de menselijke maat?

Digitale Transformatie
Voor topmensen in het bedrijfsleven heeft Jim Stolze een college van 1,5 uur hoe je je organisatie mee kunt krijgen in de nieuwe fase van digitale transformatie. Onder meer te volgen via EURIB (Rotterdam), Technologie voor Managers (Focus) en AOG (Groningen).

Leven in 2025
Een uitdagende blik op de toekomst. Op basis van vier methodes neemt Jim Stolze de aanwezigen mee op een reis naar het jaar 2025. Op een humoristische manier weet hij een aantal trends en voorspellingen over te brengen waardoor u voortaan met een andere blik naar de toekomst kijkt.

Jim sprak afgelopen jaar voor onder meer De Nederlandse Bank, Gemeente Amsterdam, Aegon, AS Watson, Unibail Rodamco, Berenschot en Cegeka.

Jim Stolze

Jim Stolze als dagvoorzitter boeken? Dat kan ook!

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.