Jim Stolze

Booking request

Jim Stolze

Jim Stolze

Jim Stolze

Jim Stolze is een vlotte, veelzijdige spreker met veel internationale ervaring en een gezonde dosis humor.

Zijn lezingen gaan onder meer over AI (kunstmatige intelligentie) en over hoe organisaties innovatiever kunnen worden. Jim Stolze weet als geen ander het belang van datagedreven werken te benadrukken zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.

Ben je op zoek naar een flitsende interactieve sessie? Boek eens een tech-quiz met Jim Stolze

Jim Stolze

Achtergrond
Jim Stolze leerde de kunst van het spreken in het openbaar van de groten der aarde tijdens zijn jarenlange samenwerking met TED.com. Hij was door hen geselecteerd als een van twaalf ambassadeurs wereldwijd en stond aan het roer tijdens de succesvolle edities van TEDxAmsterdam. Ook werkte hij mee aan TEDx evenementen in het Midden Oosten, op de Cariben tot aan de Verenigde Naties in New York.

Het bekendst is Jim echter als tech-ondernemer. Met zijn bedrijf Aigency bouwt hij AI-systemen voor onder meer Heineken, Talpa en het ministerie VWS. Andere organisaties, waaronder de AFM en het ministerie voor Defensie, huren Jim met regelmaat in voor trainingen op het gebied van “AI en Toezicht”.

Gastdocent
* Bij Singularity University verzorgt Jim Stolze de trainingen op het gebied van AI;
* Bij JADS en de UVA inspireert Jim Stolze studenten op het gebied van ondernemerschap.

Jim Stolze spreker

In 2019 kwam zijn boek: ‘Algoritmisering, wen er maar aan!‘ uit, dat meer dan een jaar in de managementboek top 10 prijkte. Jim realiseerde zich al vroeg hoe groot de impact van AI gaat worden. Hij nam daarom het initiatief voor De Nationale AI cursus, een gratis cursus voor alle Nederlanders over de werking en basisprincipes van AI, waarmee inmiddels meer dan 300.000 mensen zijn bereikt.

The metaverse in 4 minuten

De tech-quiz met Jim Stolze op Dutch Digital Day:

View this post on Instagram

A post shared by Dutch Digital Day (@dutchdigitalday)

Jim is wat je noemt een “zekerheidje”, een spreker die altijd goed scoort. Dit is omdat hij op een hele goede manier vorm en inhoud weet te combineren. Zijn presentatiestijl is interactief en hij maakt moeilijke onderwerpen, zoals (de werking van) AI, behapbaar. Maar bovenal kijkt hij met optimisme naar de toekomst en neemt hij zijn publiek daarin mee.
–Susan Koenders, Food Service Network, september 2023

Jim heeft onze collega’s echt over een drempel geholpen. Leuk sprekend verhaal met ludieke voorbeelden!
–Raymond Trippe, Lucas Onderwijs, September 2023

We hadden een hele fijne samenwerking, zelfs zo kortdag! Jim weet alles over het thema en vertelt dit aan de hand van aansprekende voorbeelden. Ook heel fijn hoe hij het telkens koppelt aan onze ambitie – zo wordt het relevanter voor de doelgroep en komt het dichterbij. Daarnaast is Jim heel benaderbaar en dat is erg prettig.
–Jennifer Fischer-Belmonte, Achmea Pensioenservices, juni 2021

Jim vertelt inspirerend en toegankelijk. Complexe inhoud vertalen naar de dagelijkse praktijk en voorbeelden, snel schakelen & leveren. Kortom: plezierig om mee samen te werken!
–Marieke Neervoort, Projectmanager Gemeente Rotterdam – MOVE 2 Leidinggeven aan Digitale Transformatie

Ondanks dat het event virtueel was wist Jim zijn charme en empathie ook via het scherm over te brengen. Een mega succesvolle dag!
–Annemieke Deering, Dutch Digital Agencies, September 2020

De bijeenkomst was digitaal en dan is het extra moeilijk om ieders aandacht te behouden, dit deed Jim heel goed. Zijn manier van presenteren is zeer prettig.
–Patricia Janssen, Startbijeenkomst Strategie in het Digitale Tijdperk, GGzE, juni 2020

Jim speelde fantastisch in op onze eigen spreker en hield het publiek geboeid tot op het laatst. Fijn ook dat Jim het hele symposium erbij was. De hele samenwerking en interactie met Jim was erg prettig en down to earth.
–Karin Zwiggelaar, M&I/Partners, juni 2019

Jim Stolze als dagvoorzitter boeken? Dat kan ook!

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.