De toekomst van werk.

De toekomst van werk.

Tien jaar geleden ben ik gestopt met mijn vaste baan en ben ik dit bedrijf begonnen. De voordelen van een eigen bedrijf leken me dat ik sneller resultaten kon boeken, dat ik kon doen waar ik zelf zin in had en dat ik kon werken wanneer ik dat zelf wilde. Dat laatste klopt: ik kan werken wanneer ik zelf wil, als het maar 24 uur per dag is.

Technologie versterkt dit effect, het geeft flexibiliteit en zorgt er voor dat je altijd en overal kan werken. Met als ultieme vorm de platform-economie: gewoon even inloggen bij Uber, Deliveroo of een ander online platform en aan de slag! Totdat je merkt dat het algoritme van dat platform misschien wat minder sociaal is dan een gewone baas.

Ik heb altijd gedacht dat de grootste impact van technologie zou zijn dat robots ons werk voor ons zouden gaan doen en wijzelf dus minder zouden gaan werken. Technologie neemt zeker banen over: AI, chatbots en virtual humans worden ingezet als helpdeskmedewerker, fabrieksmedewerker of zelfs als arts, model of influencer.

Maar het lijkt er op dat we juist meer zijn gaan werken en er is ook nog eens krapte op de arbeidsmarkt. Aan de andere kant geeft dezelfde technologie ook vrijheid: digitale nomads reizen de hele wereld over en behouden gewoon hun baan. En wie wil er nu niet na een paar uur werken lekker relaxen op een tropisch strand?

Wat is de impact van technologie op werk? Hoe denkt generatie Z over work-life balance? Wat zijn manieren om talent te vinden en te behouden? Hoe ga je als organisatie om met de groeiende remote workforce? Hieronder hebben we een aantal bijzondere experts op deze onderwerpen op een rijtje gezet!


Rens Lieman
Rens Lieman
Schrijver van Uber voor alles, De platform economie

Rina Joosten
Rina Joosten
Founder Seedlinktech, AI expert, HR
Yuki Kho Yuki Kho
The art of work, Homerun
mark-van-der-heiden Mark van der Heijden
Digital nomads
Nell Watson
AI, Machine Learning

Jovana Karanovic
Jovana Karanovic
PhD Kandidaat bij het KIN Center for Digital Innovation, De platform Economie
Alix Rübsaam Alix Rübsaam
Disruptive scientist, tech philosopher, AI
Wendy van Ierschot Wendy van Ierschot
HR, Scale-ups, Tech Investeerder, Oprichter Vie People
sander-duivestein Sander Duivestein
Trendwatcher, De impact van nieuwe technologie

 

Disruptors, sprekers en experts voor jouw event, workshop of masterclass

Bij The Next Speaker kan je terecht voor informatie over technologie, creativiteit en innovatie in de vorm van lezingen, brainstormsessies en workshops. We representeren de experts op deze gebieden. Verder maken we programma’s voor conferenties en in-house workshops en organiseren we events.

Neem contact op voor meer informatie.
Of bel direct: +31 20 820 2131